ΥΓΕΙΑ

Γιατί πρέπει να πίνετε νερό πριν τον ύπνο (βίντεο)

Ίσως έχετε βαρεθεί να ακούτε διαρκώς ότι πρέπει να πίνετε άφθονο νερό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς ωφελεί την υγεία σας.

Γιατί πρέπει να πίνετε νερό πριν τον ύπνο (βίντεο)

Το νερό είναι πράγματι πολύ σημαντικό για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Το σώμα μας είναι φτιαγμένο κατά περίπου 80% από νερό και δεν μπορούμε να αντέξουμε για περισσότερο από τρεις μέρες χωρίς αυτό.

Είναι απαραίτητο -μεταξύ άλλων- για την πέψη, την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, τις χημικές αντιδράσεις, τη μεταφορά και τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων, την απομάκρυνση των τοξινών και τον έλεγχο της όρεξης.

Το σώμα μας το χρειάζεται επίσης για τον έλεγχο της θερμοκρασίας, την προστασία του νευρικού συστήματος, την ομαλή λειτουργία των αρθρώσεων και την διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας.

Η έλλειψη νερού μας κάνει να νιώθουμε κούραση, ενώ ακόμη και η κατά 2% μείωση των επιπέδων νερού στο σώμα, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί γιατί πρέπει να πίνετε νερό πριν πάτε για ύπνο:


Πηγή: Natural CuresΔιαβάστε επίσης:Σκληρότητα νερού: Πώς επηρεάζει την υγεία της καρδιάςΕνυδάτωση: 6 μύθοι που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε (εικόνες)Δεν πίνετε πολύ νερό; 5 τρόποι για να αυξήσετε την πρόσληψη (εικόνες)