ΥΓΕΙΑ

Οι 7 τροφές που μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης (βίντεο)

Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης οργανική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των λιπιδίων.

Οι 7 τροφές που μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης (βίντεο)

Χρησιμεύει σε πολλές λειτουργίες, καθώς είναι βασικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών και είναι απαραίτητη για να ρυθμιστεί σωστά η διαπερατότητα της μεμβράνης. Είναι επίσης δομικό συστατικό αρκετών ορμονών (ανδρογόνα, οιστρογόνα, κορτιζόλη), ενώ συμβάλλει στην παραγωγή της βιταμίνης D, στην παραγωγή χολικών οξέων, που βοηθούν στην πέψη των λιπών και στον μεταβολισμό των λιποδιαλυτών βιταμινών.


Σε υψηλά επίπεδα ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει βλάβες των αγγείων και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα μπορούν να προκαλέσουν θρόμβωση των αιμοφόρων αγγείων και να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο οργανισμός μας μπορεί να παράγει πολλή χοληστερίνη όταν τρώμε πολλά κορεσμένα λίπη - το είδος του λίπους που βρίσκεται στα ζωικά τρόφιμα όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνετε τακτικά για να μειώσετε τα επίπεδα της χοληστερίνης:Πηγή: BestieΔιαβάστε επίσης:Χοληστερίνη στην εφηβεία: Για ποιες μη αναστρέψιμες βλάβες αυξάνει τον κίνδυνοΑνεβασμένη χοληστερίνη: Τα σημάδια που φαίνονται στα μάτια (φωτογραφίες)Ανεβασμένη χοληστερίνη: Καλύτερο το μοσχάρι από το κοτόπουλο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ