Μυϊκός πόνος: Πώς μπορούμε να ανακουφιστούμε χωρίς φαρμακευτικές ουσίες

Ενδεχόμενη κακή στάση του σώματος κατά την εργασία, η κούραση, η καταπόνηση πέραν του συνηθισμένου, ακόμα και κάποιος τραυματισμός κατά τη διάρκεια τακτικής άσκησης ή λόγω της έλλειψής της, μπορεί να προκαλέσουν μυϊκούς πόνους, δυσχεραίνοντας την κατάσταση του πάσχοντα.

Αυτοί οι μυϊκοί πόνοι – όπως μπορεί να είναι ένας πόνος στην ωμοπλάτη, για παράδειγμα – πέραν του ότι δυσκολεύουν την ανταπόκριση στις καθημερινές υποχρεώσεις, ενδέχεται να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία, εφόσον δεν φροντιστούν καταλλήλως.

«Κάτι» ζεστό, πιστεύουν πολλοί, μπορεί να ανακουφίσει τον πάσχοντα από μυϊκό πόνο, ενώ άλλοι θεωρούν σωστό το ακριβώς αντίθετο: «Κάτι» κρύο. Στην πραγματικότητα, είτε η θερμότητα είτε η ψύξη για το πονεμένο σημείο, μπορεί να επιφέρει ανακούφιση, καθώς εξαρτάται από την περίπτωση – εκτός, βεβαίως, από την περίπτωση που ο γιατρός έχει συστήσει κάτι συγκεκριμένο. Αυτό το «κάτι» που θα επιλέξει ο πάσχοντας πάντως είναι και αυτό που έχει σημασία, προκειμένου να ανακουφιστεί.

Η εξειδικευμένη σειρά Aid της Pharmasept περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικά προϊόντα που προσφέρουν άμεση ανακούφιση από τον μυϊκό πόνο και είναι κατάλληλα ακόμα και για καθημερινή χρήση. Παρασκευάζονται χωρίς τη χρήση φαρμακευτικών ουσιών, αλλά με φυτικά εκχυλίσματα, αιθέρια έλαια και αναλγητικά βότανα. Θεωρούνται απόλυτα ανεκτά, ασφαλή και ευεργετικά για το δέρμα, με επιλεγμένες πρώτες ύλες υψηλής καθαρότητας και μέγιστης αποτελεσματικότητας. Μέση, πλάτη, αυχένας αλλά και οποιοσδήποτε μυς του σώματος υποφέρει, μπορεί να ανακουφιστεί με το κατάλληλο προϊόν της συγκεκριμένης σειράς. Η Pharmasept Aid εξάλλου περιλαμβάνει ψυκτικά και θερμαντικά σκευάσματα, αλλά και λάδι για μαλάξεις.

pharmasept.jpg

Αναλυτικά, τα προϊόντα της Pharmasept Aid:

- Cryo Power Gel 100ml: Ψυκτικό gel με εκχυλίσματα βοτάνων, προσφέρει επιταχυνόμενη ψύξη για αίσθηση ανακούφισης από 3 έως 4 ώρες. Έχει ήπια καταπραϋντική δράση και περιέχει εκχυλίσματα Αρπαγόφυτου, Άρνικας και Ilex. Η Μενθόλη που περιέχει, προσφέρει αίσθηση παγώματος, ενώ ο ψυκτικός παράγοντας Cova Fresh επιταχύνει τη ψύξη και παρατείνει τη διάρκειά της. Θεωρείται ιδανικό για χρήση μετά από άσκηση, μώλωπες, πρηξίματα, ενώ απορροφάται άμεσα και δεν λεκιάζει, καθώς δεν περιέχει χρωστικές.

pharmasept2.jpg



- Cryotherapy Freezing Power Spray 150ml: Τοπικό αναλγητικό ψυκτικό spray με εκχυλίσματα βοτάνων. Η καταπραϋντική του δράση προκύπτει από το εκχύλισμα Άρνικας που περιέχει, το οποίο βοηθά στην αύξηση της μικροκυκλοφορίας, ενώ δρα κατά του πρηξίματος. Η ψυκτική του δράση οφείλεται στη Μενθόλη ενώ, επίσης, δεν περιέχει χρωστικές και απορροφάται άμεσα.

- Cryotherapy Freezing Power Gel 1L & 250ml: Αναλγητικό, ψυκτικό gel, το οποίο προσφέρει επιταχυνόμενη ψύξη που σταματά τον πόνο για 3 έως 4 ώρες. Είναι ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν που βοηθά στην αύξηση της μικροκυκλοφορίας, δρα κατά του πρηξίματος και έχει αντιοξειδωτικές και αναλγητικές ιδιότητες. Θεωρείται ιδανικό για χρήση σε μέση, αυχένα, ώμους, γόνατα, χέρια και πόδια, δεν λεκιάζει και απορροφάται εύκολα.

- Hot Power Gel 100ml: Περνώντας στα θερμαντικά προϊόντα της σειράς Aid, βρίσκουμε αυτό το θερμαντικό gel που προσφέρει αίσθηση ανακούφισης στα πιασμένα και κουρασμένα σημεία του σώματος. Περιέχει Βανιλίνη, που είναι ήπιος θερμαντικός παράγοντας χαμηλής ερεθιστικότητας, σε συνδυασμό με Αργινίνη, που βοηθά στην αύξηση της τοπικής αιμάτωσης κατά 66,4 % μέσα σε 30 λεπτά. Η ήπια καταπραϋντική δράση του οφείλεται στο εκχύλισμα Αρπαγόφυτου, ενώ η ενυδατική του δράση στο συμπυκνωμένο εκχύλισμα Aloe Vera, Προβιταμίνης Β5 και Γλυκερίνης. Είναι ιδανικό για πόνους στη μέση και στον αυχένα, απορροφάται άμεσα και δεν λεκιάζει.

pharmasept3.jpg



- Relief Massage Oil 100ml: Αυτό το λάδι μασάζ σώματος είναι εμπλουτισμένο με 10 φυτικά έλαια. Προσφέρει χαλάρωση και αίσθηση ανακούφισης στα κουρασμένα σημεία του σώματος, ενώ απορροφάται άμεσα χωρίς υπολείμματα, αφήνοντας το δέρμα απαλό. Έχει ήπια αναλγητική δράση καθώς περιέχει έλαια Άρνικας, Αρπαγόφυτου και Βαλσαμόχορτου αλλά και ήπια αντιοξειδωτική δράση με έλαιο από Κυπαρίσσι και Πεύκο. Είναι ιδανικό για μασάζ σε κουρασμένους ή πιασμένους μύες αλλά και για χαλάρωση και ευεξία πριν τον ύπνο.

- Επίθεμα για τον πόνο 5τμχ: Το αναλγητικό επίθεμα της σειράς Aid εξασφαλίζει δράση για 24 ώρες, χωρίς να ζεσταίνει ή να ψύχει το σημείο που εφαρμόζεται. Περιέχει εκχυλίσματα βοτάνων και τεχνολογία βραδείας αποδέσμευσης και θεωρείται ιδανικό για ανακούφιση από πόνους μυών, αρθρώσεων, συσπάσεις, ρευματικούς πόνους, αθλητικούς τραυματισμούς, αυχενικούς πόνους, οσφυαλγίες – ακόμα και για πόνους περιόδου. Η δράση του είναι αντιφλεγμονώδης, χωρίς φαρμακευτική ουσία, χάρη στις ιδιότητες του Αρπαγόφυτου και της Ιτιάς, που περιέχει.

- Arnica Cream Gel 15ml: Πρόκειται για κρέμα με φυσικό εκχύλισμα Άρνικας, που είναι κατάλληλο για μώλωπες σε όλο το σώμα. Η δράση του παράλληλα είναι ενυδατική και μαλακτική, χάρη στη Σορβιτόλη και τη Γλυκερίνη. Κυκλοφορεί σε πρακτική συσκευασία, ιδανική για τη βόλτα ή ακόμα και για ένα ταξίδι.

- Relief Hot Patches 5τμχ: Με 24ωρη δράση, αυτό το patch είναι αναλγητικό επίθεμα μιας χρήσης, για άμεση ανακούφιση μέσω της θερμότητας που αποδεσμεύει σταδιακά.

Μια πλήρης σειρά προϊόντων που μπορεί να ανακουφίσει από τον μυϊκό πόνο άμεσα και χωρίς φαρμακευτικές ουσίες. Στη Pharmasept Aid κάθε ένας που ταλαιπωρείται από μυϊκούς πόνους, μπορεί να βρει το σκεύασμα που ανταποκρίνεται με τον καταλληλότερο τρόπο στην ανάγκη του, ώστε οι μυϊκοί πόνοι να μην περιορίζουν την καθημερινότητά του.