Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη: Οι επιπτώσεις στο δέρμα και πώς βελτιώνουμε τα συμπτώματα

Σήμερα, εκτιμάται ότι οι ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι περισσότεροι από 420 εκατομμύρια, ενώ στη χώρα μας, υπολογίζεται ότι περί το 10% του πληθυσμού έχει σακχαρώδη Διαβήτη (ΕΔΕ)*.

Το γεγονός πως πρόκειται για μία νόσος που συνοδεύεται από αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα, εντείνει από τη μία την ανησυχία και από την άλλη τις προσπάθειες αντιμετώπισής της. Με αιχμή την εις βάθος ενημέρωση τόσο για την ίδια την ασθένεια, όσο και για τις νοσηρότητες που επιφέρει, η κοινωνία μας είναι έτοιμη να αντικρούσει την περαιτέρω εξάπλωση της νόσου, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις επιπτώσεις της στην ποιότητα ζωής των πασχόντων.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης και οι επιπτώσεις στο δέρμα του ασθενούς

Το δέρμα των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη είναι πολύ πιθανό να πληγεί από την πάθηση και να εμφανίσει μία εκδήλωσή της, όπως η ξηρότητα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη, έως και το 80% των ασθενών μπορεί να εκδηλώσει δερματική εκδήλωση της νόσου και καθώς ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί μια ιδιαίτερα συχνή διαταραχή, εύκολα συμπεραίνουμε πως πρόκειται γενικά για ένα πολύ σημαντικό μέρος του πληθυσμού.

Εν τούτοις, οι δερματικές παθήσεις που σχετίζονται με τον Σακχαρώδη Διαβήτη, μπορούν να αντιμετωπιστούν. Αντίθετα, με την κατάλληλη φροντίδα, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά, έτσι ώστε να μην επηρεάζει γενικά τον ασθενή ως προς την ποιότητα της ζωής του, δηλαδή τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

ENYDATOSH.jpg

Η CeraVe, το brand που έχει ταυτιστεί με την αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού, δημοσιεύει νέα κλινική μελέτη κοορτής σε ασθενείς με ξηροδερμία λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη. Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 528 άτομα από 19 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας αποδείχθηκε ότι με τη χρήση του καθημερινού πρωτοκόλλου CeraVe, δηλαδή με CeraVe Hydrating Cleanser και CeraVe Moisturising Cream, το 98% των ασθενών είδε βελτίωση στα συμπτώματα της ξηροδερμίας, που οφειλόταν στον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Προϊόντα που προσφέρουν στο δέρμα μας ό,τι χρειάζεται

Δύο προϊόντα αρκούν για τη φροντίδα και την περιποίηση του δέρματος: Αρχικά, χρησιμοποιούμε το CeraVe Hydrating Cleanser, ένα προϊόν με σύνθεση που δεν διαταράσσει τον φυσικό προστατευτικό φραγμό του δέρματος, ούτε καταστρέφει τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας. Αντίθετα, είναι μία ήπια κρέμα καθαρισμού προσώπου και σώματος, που περιέχει ceramides, τα οποία ενισχύουν τον επιδερμιδικό φραγμό και βοηθούν το δέρμα να κλειδώσει την υγρασία του, καθώς και υαλουρονικό οξύ, το οποίο ενυδατώνει την επιφάνεια της επιδερμίδας. Η χρήση του είναι απλή, καθώς αρκεί το μασάζ με το προϊόν σε βρεγμένο δέρμα και κατόπιν το ξέβγαλμα, αρκεί.

Φυσικά, ακολουθεί η ολοκλήρωση του πρωτοκόλλου περιποίησης με την CeraVe Moisturising Cream που διαθέτει πλούσια, μη λιπαρή υφή, ώστε να ενυδατώνει την επιδερμίδα και να αποκαθιστά τον φυσικό επιδερμιδικό φραγμό. Είναι εμπλουτισμένη με τρία απαραίτητα ceramides και υαλουρονικό οξύ, διαθέτει την τεχνολογία διάχυσης MVE για ενυδάτωση που διαρκεί, καθώς και ελαφριά σύνθεση που δεν φράσσει τους πόρους και δεν προκαλεί ατέλειες. Η χρήση του, άλλωστε, δεν υπόκειται σε περιορισμούς, καθώς καθένας το εφαρμόζει όπου και όσο συχνά επιθυμεί.

Ενημέρωση για τη φροντίδα του δέρματος ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη

Οι ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη μπορούν να φροντίσουν το δέρμα τους, με ολοκληρωμένη περιποίηση και τα κατάλληλα προϊόντα. Η CeraVe συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) και υπό την αιγίδα της, λανσάρει νέα επικοινωνιακή εκστρατεία, με τίτλο: «Φροντίζοντας το δέρμα των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη».

CERAVE1.jpg

Με δράσεις που απευθύνονται στο κοινό, αλλά και στους φαρμακοποιούς, η CeraVe στέκεται δίπλα στους ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη. Xρησιμοποιώντας, εξάλλου, το καθημερινό και απλό πρωτόκολλο της CeraVe ουσιαστικά προσφέρουν στο δέρμα ό,τι χρειάζεται για να είναι υγιές. Διότι, μόνο εφόσον γνωρίζουν εις βάθος το πώς η νόσος μπορεί να επιδρά στο δέρμα τους, μπορούν και να το φροντίσουν με την περιποίηση των προϊόντων CeraVe.

*Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, 2021 Επιπολασμός του σακχαρώδη διαβήτη και του προδιαβήτη στην Ελλάδα. Αποτελέσματα της πρώτης Εθνικής Μελέτης Θνητότητας και Παραγόντων Κινδύνου