ΥΓΕΙΑ

Δείτε απλές κινήσεις στο σπίτι για τους πόνους στην μέση

Μιχάλης Θερμόπουλος

Εάν υποφέρετε από πόνους στην μέση, αυτό το βίντεο μπορεί να σας βοηθήσει.

Δείτε απλές κινήσεις στο σπίτι για τους πόνους στην μέση

Ανακαλύψτε αποτελεσματικές διατάσεις στο κάτω μέρος της πλάτης που έχουν σχεδιαστεί για να ανακουφίζουν την ενόχληση και να προάγουν την ευελιξία.

Η έμπειρη γυμνάστρια στο βίντεο σας καθοδηγεί σε κάθε διάταση, δείχνοντας τη σωστή μορφή και διάρκεια.

Είτε αντιμετωπίζετε χρόνιους πόνους, είτε χρειάζεστε απλώς μια σειρά απλών διατάσεων μετά την προπόνηση, αυτές οι ασκήσεις μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση και να αποτρέψουν μελλοντικά προβλήματα.

Ανάλογα με την πηγή και τη σοβαρότητά του πόνου στην μέση, μπορείτε να δοκιμάσετε και τα παρακάτω:

Θεραπείες κρύου και θερμότητας

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε κρύες κομπρέσες ή παγοκύστες, όχι θερμότητα, αμέσως μετά από τραυματισμό στην πλάτη, καθώς αυτό μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο επειδή μουδιάζει την περιοχή και αποτρέπει το πρήξιμο. Περίπου 48 ώρες μετά την έναρξη του πόνου στην πλάτη, ωστόσο, η εφαρμογή θερμαντικών επιθεμάτων ή ενός μπουκαλιού ζεστού νερού στην πλάτη σας μπορεί να είναι χρήσιμη. Η ζεστασιά καταπραΰνει και χαλαρώνει τους μύες που πονούν και αυξάνει τη ροή του αίματος, η οποία βοηθά στη διαδικασία επούλωσης. Λάβετε υπόψη ότι η θερμοθεραπεία είναι χρήσιμη μόνο για την πρώτη εβδομάδα.

Περιορισμένη ανάπαυση στο κρεβάτι

Οι γιατροί πλέον γνωρίζουν ότι είναι καλύτερο να συνεχίζετε να κινείστε, ώστε οι μύες σας να μην γίνονται άκαμπτοι. Αλλά η -σε λογικά πλαίσια- ανάπαυση στο κρεβάτι μπορεί να είναι χρήσιμη ανακούφιση από τον πόνο στη μέση, ιδιαίτερα εάν ο πόνος σας είναι τόσο έντονος που σας πονάει να κάθεστε ή να στέκεστε. Προσπαθήστε όμως να το περιορίσετε σε λίγες ώρες τη φορά και για όχι περισσότερο από 1-2 ημέρες.

Πηγές: health.com, harvard.edu