ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι 10 συνήθειες που δεν σας… αφήνουν να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Το λίπος που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς είναι το πιο επικίνδυνο λίπος, αφού εγκαθίσταται γύρω από ζωτικά όργανα και αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, διαβήτη και άλλων επικίνδυνων παθήσεων.

Οι 10 συνήθειες που δεν σας… αφήνουν να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Εάν έχετε υιοθετήσει τις παρακάτω συνήθειες, το πιθανότερο είναι να έχετε ήδη αρχίσει να σχηματίζετε το γνωστό «σωσίβιο» ή να δυσκολεύεστε να απαλλαγείτε από το αντιαισθητικό και επικίνδυνο λίπος στην κοιλιά.

1. Καταναλώνετε φρούτα μόνο σε μορφή χυμού

Εάν η καθημερινή πρόσληψη φρούτων προέρχεται μόνο από χυμούς, τότε πιθανότατα δεν λαμβάνετε επαρκή ποσότητα φυτικών ινών ώστε να μεταβολιστούν τα σάκχαρα των φρούτων. Κατά συνέπεια, αυξάνονται τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και οι δείκτες φλεγμονής στην περιοχή της κοιλιάς, προωθώντας τη συσσώρευση λίπους στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος.

2. Τρώτε πολλά σνακ

Δύο με τρία σνακ μέσα στην ημέρα είναι απαραίτητα για να κρατήσετε μακριά την πείνα μέχρι το επόμενο γεύμα, εάν όμως τσιμπολογάτε συνεχώς μέσα στην ημέρα, το πιθανότερο είναι να φορτώνεστε πολλές έξτρα θερμίδες και φυσικά τεράστια ποσότητα ζάχαρης και ανθυγιεινών λιπαρών.

bigstock fast food low carb diet fatt 109387163

3. Δεν γυμνάζεστε συστηματικά

Η σωστή διατροφή πρέπει να συνδυάζεται με τακτική σωματική άσκηση για να αποφευχθεί η αύξηση του βάρους. Χρειάζονται τουλάχιστον 150 λεπτά αεροβικής άσκησης την εβδομάδα για να αποφευχθεί η μετατροπή της περίσσειας ενέργειας (θερμίδες) σε λίπος.

4. Δεν καταναλώνετε προβιοτικά

Τα προβιοτικά, τα «καλά» βακτήρια που βρίσκονται σε ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα και συμπληρώματα διατροφής, βοηθούν στη ρύθμιση της μικροχλωρίδας του εντέρου. Η υγεία του εντέρου και η γαστρεντερική λειτουργία γενικότερα παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του βάρους, αφού επηρεάζουν τα επίπεδα των ορμονών που ελέγχουν την πείνα και τη συσσώρευση λίπους στο σώμα.

5. Δεν προγραμματίζετε τα γεύματά σας

Το πρόγραμμα στο φαγητό εξασφαλίζει έναν βαθμό πειθαρχίας απαραίτητο για τον έλεγχο του βάρους. Εάν δεν έχετε σχεδιάσει ποιο θα είναι το επόμενό σας γεύμα ή δεν έχετε υπολογίσει τον χρόνο που χρειάζεστε για να το προετοιμάσετε, είναι πιο πιθανό να καταφύγετε σε έτοιμες και παχυντικές λύσεις.

6. Δεν μπορείτε να απαρνηθείτε τα τηγανητά

Τα τηγανητά περιέχουν το χειρότερο είδος λιπαρών, τα λεγόμενα τρανς λιπαρά, τα οποία συνδέονται στενά με τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

bigstock fast food and unhealthy eating 94782143

7. Αποφεύγετε τα λαχανικά

Τα λαχανικά διευκολύνουν την πέψη και προωθούν την απομάκρυνση ανθυγιεινών συστατικών που υπάρχουν στις τροφές. Εάν σκοπεύετε λοιπόν να φάτε ένα τηγανητό αυγό (βλέπε 6), φροντίστε τουλάχιστον να το συνοδεύσετε με μια γενναία μερίδα λαχανικών ώστε να μετριάσετε την αρνητική του επίδραση.

8. Δεν μπορείτε να κόψετε τα αναψυκτικά

Τα περισσότερα ανθρακούχα και οι έτοιμοι χυμοί με μεγάλη ποσότητα ζάχαρης παρέχουν «άδειες» θερμίδες, δηλαδή ενέργεια που δεν συνοδεύεται από θρεπτικά συστατικά και δεν αξιοποιείται αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

9. Δεν σηκώνεστε ποτέ από το γραφείο σας

Εάν ανήκετε και εσείς στα εκατομμύρια των ανθρώπων που κάνουν καθιστική δουλειά γραφείου, καλό είναι να σηκώνεστε πού και πού από την καρέκλα. Παραμένοντας καθιστοί για οκτώ ή και περισσότερες ώρες συνεχόμενα εξασθενεί η δραστηριότητα ενζύμων που συμβάλλουν στην καύση του λίπους. Προσπαθήστε λοιπόν να βρίσκετε ευκαιρίες για περισσότερη κίνηση: Για παράδειγμα, σηκωθείτε να πιείτε ένα ποτήρι νερό, περπατήστε ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο και επικοινωνήστε από κοντά με έναν συνάδελφο αντί να στείλετε e-mail.

10. Δεν κοιμάστε αρκετά

Εάν δεν κοιμάστε τουλάχιστον επτά ώρες κάθε βράδυ είναι πιο πιθανό να έχετε λιγούρες και να μην μπορέσετε να αντισταθείτε σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς την επόμενη ημέρα. Επίσης, η έλλειψη ύπνου επιβραδύνει τον μεταβολισμό και φυσικά εντείνει την επιθυμία να χαλαρώσετε στον καναπέ αντί να πάτε γυμναστήριο.

Πηγή: Reader’s Digest

Διαβάστε επίσης:

Επίπεδη κοιλιά σε 1 μέρα! Δέκα tips για να αντιμετωπίσετε άμεσα το φούσκωμα

Το workout που εξαφανίζει το λίπος στην κοιλιά

Πώς θα αποκτήσετε τέλειους κοιλιακούς ανάλογα με τον τύπο της κοιλιάς σας