ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Αντιρυτιδική κρέμα προσώπου που θα φτιάξετε σπίτι σας

Θέλετε να φροντίσετε το δέρμα σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία σε καλλυντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο;

Αντιρυτιδική κρέμα προσώπου που θα φτιάξετε σπίτι σας

Μπορείτε να φτιάξετε στη δική σας σπιτική αντιρυτιδική κρέμα προσώπου, η οποία έχει πολλαπλά οφέλη:

-Είναι πιο οικονομική.

-Είναι πιο ήπια για το δέρμα σας, αφού περιέχει φυσικά συστατικά και όχι χημικά πρόσθετα.

-Πολλές αντιρυτιδικές κρέμες περιέχουν επιβλαβή συστατικά, έστω και σε μικρές ποσότητες που μπορεί να σας προκαλέσουν ερεθισμούς ή προβλήματα.

Η κρέμα που σας προτείνουμε περιέχει τα εξής συστατικά:

-Μια χούφτα αποξηραμένα λουλούδια Καλέντουλα
-20ml λάδι Καλέντουλας
-20g κερί από μέλισσες
-40ml αμυγδαλέλαιο
-2 κουταλάκια του γλυκού (10ml) χυμός λεμονιού
-1/2 κουταλάκι (3ml) αιθέριο έλαιο λιβάνι
-1/4 κουταλάκι (1 ml) αιθέριο έλαιο λεμονιού
-1 μετρητική κανάτα
-1 κόσκινο
-Μία κατσαρόλα
-1 ξύλινο κουτάλι
-Γυάλινα βάζα με καπάκια

Εκτέλεση

1.Με τα αποξηραμένα λουλούδια καλέντουλα και 300ml βραστό νερό, φτιάξτε ένα φυτικό αφέψημα. Αφήστε το να κρυώσει. Το μείγμα θα πρέπει στη συνέχεια να στραγγιστεί και να διατηρηθεί στο ψυγείο.
2.Σε ανοξείδωτη κατσαρόλα, λιώστε το κερί των μελισσών. Προσθέστε την καλέντουλα και το αμυγδαλέλαιο. Ανακατέψτε σταθερά με μια ξύλινη κουτάλα ή χτυπήστε ελαφρά και στη συνέχεια προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας (30ml) του φυτικού αφεψήματος που κάνατε στο πρώτο βήμα και το χυμό λεμονιού σιγά σιγά.
3.Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να κρυώσει περίπου στη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος. Προσθέστε το λιβάνι και τα αιθέρια έλαια του λεμονιού και στη συνέχεια ανακατέψτε και πάλι. Η κρέμα είναι έτοιμη. Βάλτε την κρέμα στα βάζα και ανακινείστε μέχρι η κρέμα να κρυώσει καλά. Για να διατηρήσετε τα αιθέρια έλαια μέσα στην αντιρυτιδική κρέμα τα βάζα πρέπει να διατηρούνται σε σκοτεινό μέρος.
4.Πριν πάτε στο κρεβάτι, καθαρίστε το πρόσωπό σας και απλώστε απαλά την κρέμα Σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Έπειτα κάντε ένα ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο.

Το λιβάνι θα βοηθήσει στην επιβράδυνση νέων ρυτίδων, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να μειώσει τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες. Ο χυμός του λεμονιού βοηθά επίσης στη μείωση των ρυτίδων του προσώπου, καθαρίζει το δέρμα και συμβάλλει στην αύξηση της κυκλοφορίας. Το αιθέριο έλαιο του λεμονιού έχει ευνοϊκά αποτελέσματα όσον αφορά την φωτεινότητα δέρματος (ήπια επίδραση λεύκανσης) δίνοντάς του μια πιο νεανική εμφάνιση. Η καλέντουλα δίνει μια κατευναστική επίδραση στην κρέμα και είναι πολύ χρήσιμη για ξηρές επιδερμίδες.

Διαβάστε επίσης:

3 μάσκες με ροζ άργιλο και θα λάμψετε...

Μαρούλι: Το χρώμα του δείχνει πόσο αντιγηραντικό είναι!