ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Επτά αντιγηραντικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε!

Η πηγή της νιότης δε βρίσκεται σε μπουκαλάκια αλλά στην ίδια την καθημερινότητά μας.

Επτά αντιγηραντικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε!

Η πηγή της νιότης δε βρίσκεται σε μπουκαλάκια αλλά στην ίδια την καθημερινότητά μας.

Όταν φροντίζουμε τον εαυτό μας, μας ανταμείβει με λάμψη και ομορφιά!

Δείτε ποιες είναι οι 7 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε σήμερα κιόλας.

1. Τσάι και όχι καφές για πρωινό

Ο καφές είναι το πιο αγαπημένο πρωινό τελετουργικό, όμως αν προτιμήσουμε το τσάι θα δούμε τεράστια διαφορά στην όψη της επιδερμίδας. Το λευκό τσάι συγκεκριμένα είναι πλούσιο σε ωφέλιμα ένζυμα που διατηρούν τα επίπεδα του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

2. Λαχανικά και φρούτα αντί για γλυκά

Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Αντίθετα, τροφές όπως τα μούρα είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες που μειώνουν τα σημάδια της γήρανσης.

3. Καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού

Το αντηλιακό με δείκτη προστασίας 15 και πάνω είναι απαραίτητο καθημερινά, ανεξαρτήτως εποχής. Η υπεριώδης ακτινοβολία ευθύνεται για τις ρυτίδες και τις κηλίδες στο δέρμα σε ποσοστό πάνω από 90%.

4. Πολύ νερό

Η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την καλή κυκλοφορία του αίματος και συμβάλλει στην αποκατάσταση της φθοράς της επιδερμίδας. Η ίδια η επιδερμίδα αποτελείται σε ποσοστό περίπου 30% από νερό κι έτσι πρέπει να αναπληρώνουμε συνεχώς τα αποθέματα που υπάρχουν στο σώμα.

5. Γυμναστική

Η γυμναστική περίπου τρεις φορές την εβδομάδα προλαμβάνει τα σημάδια της γήρανσης, καθώς αποτρέπει την αποδυνάμωση της εξωτερικής στοιβάδας του δέρματος. Παράλληλα, με τη γυμναστική απομακρύνονται οι τοξίνες κι έτσι προλαμβάνονται και τα σπυράκια.

6. Περισσότερο σεξ

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι και το σεξ είναι μια μορφή άσκησης. Πέρα από αυτό όμως, το σεξ αποδεδειγμένα απομακρύνει το στρες, ενώ παράλληλα βοηθά το σώμα να απελευθερώσει ωφέλιμες ορμόνες.

7. Καλός ύπνος

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για την επιδερμίδα μας και γενικότερα για την υγεία μας από την έλλειψη ύπνου. Τόσο η έλλειψη όσο και η κακή ποιότητα ύπνου ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τον αποχρωματισμό της επιδερμίδας και την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων.

Διαβάστε επίσης:

Έξι λύσεις για τα σπυράκια σε κάθε ηλικία

Τονωτική λοσιόν για την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα

Σώστε το δέρμα σας με αυτά τα 5 μυστικά!

Μαύροι κύκλοι: Εξαφανίστε τους σε 7 βήματα!