ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Συμβουλές αντιγήρανσης για κάθε ηλικία

Η γήρανση της επιδερμίδας ξεκινά από τα 20 κιόλας χρόνια, ακόμη κι αν τα σημάδια του χρόνου δε γίνονται αισθητά από τόσο νωρίς.

Συμβουλές αντιγήρανσης για κάθε ηλικία

Το δέρμα μας χρειάζεται προστασία και θρεπτικά συστατικά προκειμένου να παραμείνει νεανικό και λαμπερό για περισσότερο χρόνο.

Δείτε ποιες είναι οι συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας όμορφη για περισσότερο χρόνο.

1. Απαλός καθαρισμός
Το προϊόν που θα επιλέξετε πρέπει να είναι κρεμώδες εάν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή και να μην περιέχει έλαια εάν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή. Για τις ευαίσθητες επιδερμίδες, ο δερματολόγος μπορεί να προτείνει ένα προϊόν που δε θα προκαλέσει ερεθισμούς. Ο καθαρισμός του προσώπου πρέπει να γίνεται με χλιαρό ή δροσερό νερό. Μετά σκουπίζετε το πρόσωπο με απαλές κινήσεις.

2. Καθημερινή ενυδάτωση
Ακόμη και για τις λιπαρές επιδερμίδες, επιβάλετε κάποια ελαφριά λοσιόν η κρέμα ενυδάτωσης. Για να απορροφηθεί καλύτερα το προϊόν, πρέπει το δέρμα να είναι νωπό.

3. Αντηλιακό κάθε εποχή του χρόνου
Επιβάλλεται η χρήση αντηλιακού κάθε εποχή, ακόμη κι αν οι ακτίνες του ήλιου δεν είναι πολύ δυνατές. Ο δείκτης προστασίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 30.

4. Τακτική απολέπιση
Βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Για τις ξηρές επιδερμίδες, η απολέπιση είναι απαραίτητη μία φορά την εβδομάδα. Για τις λιπαρές επιδερμίδες μπορεί να εφαρμόζεται και δύο φορές την εβδομάδα.