ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Αυτό είναι το μεγαλύτερο αντιγηραντικό μυστικό σε τροφές και αλοιφές

Εξακολουθείτε να ψάχνετε τα βατόμουρα και τους σπόρους από το ρόδι για να δώσετε μια τονωτική διατροφική ένεση στον οργανισμό σας και την καταπολέμηση των σημαδιών του χρόνου;

Αυτό είναι το μεγαλύτερο αντιγηραντικό μυστικό σε τροφές και αλοιφές

Καλά κάνετε, αλλά τώρα πια, η νέα "μόδα" είναι οι καρποί από το φυτό coffee arabica (αυτό που μας δίνει τους γνωστούς ψημένους κόκκους καφέ), γνωστοί και ως coffee berries ή μούρα καφέ. Ο καρπός-φρούτο από το φυτό αυτό μοιάζει με το κεράσι στην όψη και μέχρι πρότινος δεν είχε καμία χρήση εκτός από το να μας δίνει τους σπόρους, τους οποίους μέσω επεξεργασίας τους πίνουμε στο ρόφημα του καφέ.

Τώρα όμως, ξέρουμε ότι οι καρποί αυτοί έχουν σπουδαίες αντιγηραντικές ιδιότητες, αφού θεωρούνται από τις πιο αντιοξειδωτικές τροφές στον κόσμο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το φυτό αυτό μεγαλώνει σε υψίπεδα στην περιοχή του ισημερινού της Γης, εκεί όπου οι οξειδωτικές ακτίνες του ήλιου είναι πολύ ισχυρές. Για να προστατεύσει τους σπόρους του από την υψηλή υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, το φυτό γεμίζει τον καρπό που τους περιβάλλει (coffee berries) με πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά μέσω της φωτοσύνθεσης.

coffeeberry

Τα μούρα καφέ από το φυτό Coffee Arabica έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και φαινολικά οξέα, συμπεριλαμβανομέντου του χλωρογενικού οξέος, των προανθοκυανίδων, του κινικού οξέος και του φερουλικού οξέος. Οι πολυφαινόλες αυτές είναι σε τόσο μεγάλη συγκέντρωση, ώστε έχουν υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση από τα περισσότερα άλλα αντιοξειδωτικά, όπως αυτά σε ρόδια, βατόμουρα, λευκό τσάι, και σμέουρα.

Οι πολυφαινόλες από μούρα καφέ έχουν τόσο αντιοξειδωτικές όσο και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ διαθέσιμο είναι πλέον και το πρώτο καλλυντικό προϊόν για το δέρμα, βασισμένο σε αυτά. Ονομάζεται RevaleSkin και είναι η πρώτη γραμμή φροντίδας δέρματος που χρησιμοποιεί το εκχύλισμα μούρων καφέ ως αντιγηραντική θεραπεία.

Η Stiefel, η εταιρεία που παρασκευάζει το RevaleSkin, υποστηρίζει ότι το εκχύλισμα μούρων καφέ είναι 10 φορές πιο ισχυρό από το πράσινο τσάι και ότι στην πραγματικότητα προστατεύει από τις ακτινοβολίες UVA και UVB.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πού οφείλεται η εμφάνιση ραγάδων στο σώμα (video)

Γνωρίστε το χυμό "βάλσαμο" για την επιδερμίδα του προσώπου

Ρυτίδες γύρω από το στόμα: Πώς να τις αντιμετωπίστε

Μυστικό αντιγήρανσης από τα βάθη της Αφρικής