ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Τρία υπερ-φρούτα για τέλειο δέρμα (εικόνες)

Τα φρούτα μάς παρέχουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά, τα οποία χαρίζουν στην επιδερμίδα λάμψη και απαλότητα.

Τρία υπερ-φρούτα για τέλειο δέρμα (εικόνες)

Τρία από αυτά όμως ξεχωρίζουν, καθώς ανήκουν στις υπερ-τροφές για τέλειο δέρμα. Δείτε ποια είναι.

1. Ακτινίδιο

2fruit

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και Ε, οι οποίες προστατεύουν την επιδερμίδα από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Το ακτινίδιο περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τα εσπεριδοειδή και το πολύτιμο θρεπτικό συστατικό προλαμβάνει την ξηρότητα του δέρματος και το σχηματισμό των ρυτίδων.

2. Αβοκάντο

3fruit

Είναι εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, τα οποία συμβάλλουν στην ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία. Παράλληλα, το αβοκάντο περιέχει καροτενοειδή, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν το δέρμα από τοξικές ουσίες στο περιβάλλον που συμβάλλουν στην εμφάνιση των ρυτίδων.

3. Μούρα

4fruit

Τα μούρα περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν το δέρμα να «αντισταθεί» στην υπεριώδη ακτινοβολία. Παράλληλα, τα θρεπτικά συστατικά που μας παρέχουν διευκολύνουν τη διαστολή των αγγείων κι έτσι μειώνεται το κοκκίνισμα του προσώπου. Τέλος, η βιταμίνη C που περιέχουν ενισχύει την παραγωγή ινών κολλαγόνου, ώστε το δέρμα να παραμείνει σφριγηλό.

Διαβάστε επίσης:

Οι διατροφικές συνήθειες που σας γερνούν πρόωρα
Μάσκα προσώπου με μέλι ενάντια στις ρυτίδες
Αυτές είναι οι τροφές που "σταματούν τον χρόνο"