ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Μάθετε ποια στοιχεία ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου

Όπως είναι γνωστό όταν το θέμα είναι η αντιγήρανση, τότε πάντα το κολλαγόνο κατέχει εξέχουσα θέση.

Μάθετε ποια στοιχεία ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, όλες οι αντιγηραντικές θεραπείες έχουν ως στόχο την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, που προσδίδει ελαστικότητα, λάμψη και νεανική όψη.

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «British Journal of Nutrition», αποκαλύπτει ποια είναι τα συστατικά αυτά που αυξάνουν την παραγωγή του στο οργανισμό, ακόμη και στις μέσες ηλικίες.

Δείτε τα στοιχεία αναλυτικά:

Ψευδάργυρος

Ιχνοστοιχείο απαραίτητο για τη σύσταση του δέρματος και των μυών. Βοηθά στην κυτταρική ανανέωση και στον αφοπλισμό των ελεύθερων ριζών αλλά και στο δυνάμωμα των μαλλιών.

Χαλκός

Είναι σημαντικός για την υγεία της επιδερμίδας. Εμπλέκεται σε διάφορες βασικές ενζυματικές αντιδράσεις, ενώ συμβάλλει και στη σταθεροποίηση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνη.

Βιταμίνη Α

Είναι σημαντική για τη διατήρηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας της επιδερμίδας, ενώ βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Βιταμίνη C

Αποτελεί ασπίδα στην οξείδωση από τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει το κολλαγόνο, επιβραδύνει την εμφάνιση των ρυτίδων και προστατεύει από τη φωτογήρανση, π.χ. κηλίδες, λεπτές ρυτίδες κ.ά. Επίσης, η βιταμίνη C θεωρείται ότι βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου του δέρματος και την ενίσχυση της λάμψης του.

Βιταμίνη Ε

Θεωρείται βασικός σύμμαχος στη «μάχη» ενάντια στη γήρανση καθώς, δρώντας προστατευτικά στα κύτταρα του οργανισμού, επιβραδύνει τα σημάδια φθοράς του χρόνου και βοηθά στην ομοιόμορφη και σφριγηλή όψη της επιδερμίδας.

Φλαβονοειδή

Η κυριότερη αιτία που τα καθιστά ευεργετικά για την υγεία είναι οι αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες –παρόμοιες με αυτές των βιταμινών C και Ε– καθιστώντας αδρανείς και αβλαβείς τις ελεύθερες ρίζες για τα κύτταρα της επιδερμίδας.

Yαλουρονικό οξύ

Πρόκειται για το γνωστό συστατικό του δέρματος που με το χρόνο εκφυλίζεται. Η λήψη του ως συμπλήρωμα χαρίζει λάμψη και αφήνει το δέρμα απαλό και λείο.

Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει στο δέρμα και ευθύνεται για τη συνοχή και την ελαστικότητά του. Η λήψη κολλαγόνου καθυστερεί την εμφάνιση των ρυτίδων και της χαλάρωσης του δέρματος.

Καροτενοειδή

Πρόκειται για χρωστικές των φυτών που τα προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία. Πολλά από αυτά έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση συμπεριλαμβανομένης της β- καροτίνης και του λυκοπενίου.

Συνένζυμο Q 10

Γνωστό και ως ουβικινόνη, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του οξειδωτικού στρες. Έχει επιπλέον την ικανότητα να αυξάνει την αντιοξειδωτική δράση των βιταμινών C και Ε.