ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Γάλα γαϊδάρας: Το ελιξίριο της νιότης!

Μπορείτε να το πιείτε ή να κάνετε μπάνιο με αυτό όπως η Κλεοπάτρα! Σε κάθε περίπτωση, οι αντιγηραντικές του ιδιότητες είναι μοναδικές!

Γάλα γαϊδάρας: Το ελιξίριο της νιότης!

Εδώ και αιώνες, το γάλα γαϊδάρας θεωρείται γιατρικό για δεκάδες προβλήματα υγείας και τονωτικό για το δέρμα. Τώρα, κάνει δυναμικά την επάνοδό του!

Ο Κύπριος Πιερής Γεωργιάδης είναι ίσως από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της κατανάλωσης αυτού του είδους γάλακτος. Ως ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης φάρμας παραγωγής του στην Κύπρο, το πίνει καθημερινά. Αν και είναι 54 ετών, μοιάζει πιο νέος και εύρωστος.

Τα οφέλη που έχει το γάλα γαϊδάρας για την υγεία και την ομορφιά υποστήριξε για πρώτη φορά ο Ιπποκράτης, ο οποίος το συνιστούσε ως γιατρικό για διάφορα προβλήματα, όπως παθήσεις στο συκώτι, πυρετό, λοιμώδεις ασθένειες, δηλητηριάσεις, πόνους στις αρθρώσεις και ρινορραγίες. Αργότερα, οι Ρωμαίοι προσέθεσαν και τη δυσκοιλιότητα στη μακριά αυτή λίστα.

Το γάλα γαϊδάρας όμως θεωρείται ότι είναι ευεργετικό και για το δέρμα, χάρη στην Κλεοπάτρα φυσικά! Η βασίλισσα της Αιγύπτου φέρεται να έκανε καθημερινά μπάνιο με γάλα γαϊδάρας.

Η γεύση του δεν διαφέρει πολύ από το γάλα της αγελάδας. Αρκετοί το προτιμούν μάλιστα επειδή παρουσιάζουν ευαισθησία σε άλλα είδη γάλακτος. Περιέχει όμως μεγάλες ποσότητες λακτόζης, οπότε δεν συνιστάται για όσους έχουν δυσανεξία.

Τέλος, το γάλα γαϊδάρας είναι πλούσιο σε βιταμίνες και έχει ισχυρή αντι-βακτηριδιακή και αντι-αλλεργιογόνο δράση. Έτσι, είναι ιδανικό για παθήσεις του δέρματος, όπως η ψωρίαση και το έκζεμα, αλλά και για το άσθμα ή τη βρογχίτιδα.

Διαβάστε επίσης:

Γάλα γαϊδάρας: Ελιξίριο ομορφιάς & ιδανικό για το ανάστημα και τα οστά