ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Ποια είναι η ορμόνη που αυξάνει κατά 40% το προσδόκιμο ζωής

Ένα βήμα πιο κοντά στην επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής πιστεύουν ότι βρίσκονται επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Yale.

Ποια είναι η ορμόνη που αυξάνει κατά 40% το προσδόκιμο ζωής

Οι ερευνητές αγνώρισαν μια ορμόνη, η οποία εκκρίνεται στο θυμό αδένα και φαίνεται να αυξάνει το προσδόκιμο ζωής κατά 40%.

Σύμφωνα με τα ευρήματά τους βάσει ερευνών σε πειραματόζωα, τα αυξημένα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης, προστατεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα από τη φθορά που προκαλεί στον οργανισμό το πέρασμα του χρόνου.

bigstock Beauty Woman Portrait Beautif 97797581

Όταν λειτουργεί σωστά ο θυμός αδένας παράγει Τ-λεμφοκύτταρα, τα οποία είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα αυξημένα επίπεδα της ορμόνης FGF21 σε ηλικιωμένα ποντίκια φάνηκαν να προστατεύουν τον αδένα αυτόν από τη λιπώδη εκφύλισή του, που συνδέεται με τα γηρατειά και να αυξάνει την ικανότητά του να παράγει Τ-λεμφοκύτταρα.

Μάλιστα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η έρευνά τους μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά στη βελτίωση της ανοσολογικής λειτουργίας ηλικιωμένων, ατόμων με παχυσαρκία και ασθενών με καρκίνο και διαβήτη τύπου 2.

Διαβάστε επίσης:

Τροφές και ποτά που σας γερνούν κατά 20 χρόνια!

Οι τροφές με τις περισσότερες αντιγηραντικές βιταμίνες (γράφημα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ