ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Οι διατροφικές συνήθειες που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση

Η διατροφή έχει άμεσο αντίκτυπο στους μηχανισμούς που καθοδηγούν τη διαδικασία της γήρανσης.

Οι διατροφικές συνήθειες που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση

Ορισμένα συστατικά επηρεάζουν αρνητικά την όψη της επιδερμίδας, ενώ άλλα συμβάλλουν στο σχηματισμό κηλίδων στα δόντια, με αποτέλεσμα το χαμόγελο να χάνει τη λάμψη του και να προσθέτει χρόνια στο πρόσωπο.

Δείτε ποια συχνά λάθη στη διατροφή προωθούν τη γήρανση.

- Υπερβολική πρόσληψη αλατιού: Το αλάτι συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών, προκαλώντας πρήξιμο στο πρόσωπο. Δοκιμάστε μια ενυδατική κρέμα με καφεΐνη για να εξουδετερώσετε την αρνητική επίδραση του αλατιού.

- Ενεργειακά ποτά: Η οξύτητά τους καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών, με αποτέλεσμα να φθείρονται πιο εύκολα.

- Πικάντικα φαγητά: Στις γυναίκες που έχουν περάσει το στάδιο της εμμηνόπαυσης, τα καυτερά μπαχαρικά προωθούν τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων κι έτσι εμφανίζονται στο δέρμα κηλίδες. Επίσης, τα μπαχαρικά επιδεινώνουν την όψη της επιδερμίδα στα άτομα με ροδόχρου νόσο.

- Καρβουνιασμένα φαγητά: Το φαγητό που έχει καψαλιστεί από το ψήσιμο στα κάρβουνα περιέχει υδρογονάνθρακες που προωθούν τις φλεγμονές και διασπούν το κολλαγόνο του δέρματος.

- Μαύρο τσάι: Το τσάι είναι σε γενικές γραμμές ένα υγιεινό ρόφημα, όμως οι μαύρες ποικιλίες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ταννίνες, ουσίες που οδηγούν στο σχηματισμό κηλίδων στα δόντια. Εάν το μαύρο είναι το τσάι που προτιμάτε, απολαύστε το με γάλα, καθώς η καζεΐνη που περιέχει δρα ενάντια στις κηλίδες.

- Αλκοολούχα ποτά: Οι τοξίνες των αλκοολούχων ποτών συσσωρεύονται στο συκώτι και συμβάλλουν σε κάθε είδους δερματικά προβλήματα, όπως η ακμή, ο αποχρωματισμός και οι ρυτίδες.

Δείτε κι αυτό:

Ρυτίδες: Τα πέντε λάθη που κάνεις

Νεότερη κατά 5 χρόνια σε 5 βήματα!

Πρόληψη των ρυτίδων με ένα προϊόν που υπάρχει στην κουζίνα σας!