ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Ρυτίδες: 4 tips για να τις αντιμετωπίσετε (βίντεο)

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι μία από τις κυριότερες αιτίες πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Ρυτίδες: 4 tips για να τις αντιμετωπίσετε (βίντεο)

Για να αποφύγετε τις περαιτέρω βλάβες ή να αντιμετωπίσετε τις λεπτές γραμμές που ήδη έχουν σχηματιστεί στο δέρμα, εφαρμόστε τα παρακάτω απλά tips.1. Επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C και Ε: Η βιταμίνη C υποστηρίζει την παραγωγή του κολλαγόνου, ενώ η βιταμίνη Ε ενισχύει τις άμυνες του δέρματος απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία. Η συνδυαστική πρόσληψη των δύο αυτών βιταμινών αυξάνει την αποτελεσματικότητά τους.

2. Κατανάλωση πρωτεϊνών: Οι πρωτεΐνες αποτελούνται από μικρότερα μόρια που ονομάζονται αμινοξέα. Τα δύο σημαντικότερα αμινοξέα για την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης του δέρματος βρίσκονται σε τροφές όπως το ψάρι, το αυγό, το κρέας, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι.

3. Ενυδάτωση: Το απλό νερό, το νερό καρύδας και το πράσινο τσάι συμβάλλουν στην ενυδάτωση του δέρματος, αλλά και στην απομάκρυνση βλαβερών τοξινών που γερνούν πρόωρα το δέρμα.

4. Προστασία από τους ρύπους: Αποφύγετε την έκθεση στον καπνό και στους περιβαλλοντικούς ρύπους που καταστρέφουν τα δερματικά κύτταρα.

Δείτε κι αυτό:

Πώς θα ενισχύσετε το φυσικό σας κολλαγόνο

Ρυτίδες: Η μία και μοναδική ουσία στην οποία «ορκίζονται» οι δερματολόγοι

Ζάχαρη, αλκοόλ, γλουτένη, γαλακτοκομικά: Τα σημάδια που αφήνουν στην επιδερμίδα (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ