ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δώστε τέλος στην δυσπεψία με αυτά τα 6 προϊόντα

Αν ανήκετε σε εκείνους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα δυσπεψίας που δυσκολεύουν πολύ την καθημερινότητά σας, τότε μπορεί να βρείτε ανακούφιση με αυτά τα προϊόντα
Δώστε τέλος στην δυσπεψία με αυτά τα 6 προϊόντα

Αν ανήκετε σε εκείνους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα δυσπεψίας που δυσκολεύουν πολύ την καθημερινότητά σας, τότε μπορεί να βρείτε ανακούφιση με αυτά τα προϊόντα.


Προβιοτικά: Τα “φιλικά” βακτήρια

Περιέχουν ζωντανούς οργανισμούς, κυρίως βακτήρια. Αυτά μοιάζουν με τα καλά βακτήρια στο έντερο που βοηθούν στην πέψη. Ορισμένοι τύποι προβιοτικών μπορεί να προσφέρουν ανακούφιση από τη διάρροια και μπορεί επίσης να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου. Δοκιμάστε να τα προσθέσετε στο γάλα ή το γιαούρτι.


Γλυκόριζα: Ανακούφιση από την καούρα

Η γλυκόριζα χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της δυσπεψίας, όπως η καούρα και η παλινδρόμηση οξέος. Στην καθαρή μορφή της, η γλυκόριζα μπορεί να έχει παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής πίεσης στο αίμα. Το DGL είναι ένα ειδικό εκχύλισμα γλυκόριζας, από το οποίο έχει αφαιρεθεί μία συγκεκριμένη χημική ουσία, και δεν έχει αυτές τις παρενέργειες. Παρόλα αυτά, οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να λαμβάνουν DGL (ή οποιοδήποτε άλλο συμπλήρωμα) χωρίς διαβούλευση με τον γιατρό τους.


Έλαιο μέντας: Για την διευκόλυνση του ευερέθιστου εντέρου

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι το έλαιο μέντας μπορεί να μειώσει τον πόνο και το φούσκωμα που προκαλείται από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Εντερικά-επικαλυμμένα κάψουλες με έλαιο μέντας δεν διαλύονται στο στομάχι. Περνούν μέσα από τα μικρά και μεγάλα έντερα, όπου απελευθερώνεται το έλαιο. Σε μικρές δόσεις, το έλαιο μέντας είναι ασφαλές.


Χαμομήλι: Κάτι παραπάνω από ένα χαλαρωτικό τσάι

Το χαμομήλι χρησιμοποιείται ευρέως για πολλές ασθένειες, μεταξύ των οποίων και προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, όπως οι στομαχικές διαταραχές, οι κολικοί και η ναυτία. Οι άνθρωποι με κάποιες αλλεργίες, όπως στο αγριόχορτο, θα μπορούσε ενδεχομένως να έχουν μια αλλεργική αντίδραση στο χαμομήλι.


Τζίντζερ: Ανακούφιση για το στομάχι

Η ασιατική ιατρική χρησιμοποιεί το τζίντζερ για τη θεραπεία του στομαχόπονου. Στη Δύση, το τζίντζερ χρησιμοποιείται για την ανακούφιση της ναυτία και του έμετου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τοι τζίντζερ είναι διαθέσιμο σε μορφή σκόνης, σε κάψουλες ή δισκία, ή σαν φρεσκοκομμένη ρίζα. Γενικά θεωρείται ασφαλές, εφόσον λαμβάνεται σε μικρές δόσεις των 1 έως 3 γραμμαρίων ανά ημέρα.


Αγκινάρα: Ανακούφιση από το ανακάτεμα στο στομάχι

Το εκχύλισμα από φύλλο αγκινάρας μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της δυσπεψίας. Όταν χρησιμοποιείται καθημερινά, το εκχύλισμα ελαττώνει τη ναυτία, τον έμετο, τα φυσικά αέρια και τον στομαχόπονο. Επίσης, θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου και να μειώσει τις κράμπες και τον πόνο στην κοιλιά. Το εκχύλισμα αυτό δεν έχει γνωστές αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα. Αλλά μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε άτομα που είναι αλλεργικά στην αμβροσία και την γύρη.

Διαβάστε επίσης:

Οι βασικότερες αιτίες που πυροδοτούν τη δυσπεψία

Οι 10 τροφές “θάνατος” για το στομάχι σας

Αντιμετωπίστε τη δυσπεψία σε 5 απλά βήματα!

Οι 5 τροφές που φέρνουν δυσπεψία