ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υβριδικό αλεύρι κάνει παρελθόν τις τροφικές αλλεργίες

Λύση στα άτομα που υποφέρουν από τροφικές αλλεργίες, υπόσχεται να δώσει ένα «υβριδικό» αλεύρι, αποτελώντας τη βάση για τις διατροφικές θεραπείες απευαισθητοποίησης από αλλεργιογόνα.

Υβριδικό αλεύρι κάνει παρελθόν τις τροφικές αλλεργίες

Όπως δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «Journal of Agricultural and Food Chemistry», από τα 170 τρόφιμα που έχουν καταγραφεί ως αλλεργιογόνα, τα φιστίκια μπορεί να είναι τα πιο επικίνδυνα, με αλλεργικές αντιδράσεις που κυμαίνονται από ήπια φαγούρα μέχρι σοβαρό αναφυλακτικό σοκ.

Μέχρι σήμερα, λοιπόν, η χορήγηση του ύποπτου αλλεργιογόνου σε μικρές δόσεις σε περιβάλλον νοσοκομείου, είναι γνωστή ως μέθοδος απευαισθητοποίησης από το ύποπτο αλλεργιογόνο.

Ωστόσο, το άλευρο φιστικιού, που ήδη χρησιμοποιείται, μπορεί να έχει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το νέο άλευρο, που συνδυάζει τις πολυφαινόλες των κράνμπερι με τις πρωτεΐνες των φιστικιών, μπορεί να ελέγξει τις τροφικές αλλεργίες, χωρίς, όμως, να προκαλεί επικίνδυνες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Οι πρώτες δοκιμές σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι δεν προκαλεί επικίνδυνες ανεπιθύμητες ενέργειες, ενώ οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλες τροφικές αλλεργίες.