ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε ποιο είναι το νόστιμο σνακ που προστατεύει την καρδιά μας!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Άστον υποστηρίζουν ότι αν επιλέξουμε το κατάλληλο σνακ σε καθημερινή βάση μπορούμε να προστατεύσουμε τα αιμοφόρα αγγεία και κατ' επέκταση την καρδιά μας από σοβαρές βλάβες.

Δείτε ποιο είναι το νόστιμο σνακ που προστατεύει την καρδιά μας!

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Free Radical Research δείχνει ότι τα αμύγδαλα αυξάνουν τα ωφέλιμα αντιοξειδωτικά στο αίμα, ρίχνουν την πίεση και βελτιώνουν την κυκλοφορία.

Οι ερευνητές εξέτασαν την πιθανή συμβολή του ξηρού καρπού σε μια ομάδα υγιών μεσήλικων ανδρών καθώς και σε μια ομάδα νεαρών ανδρών που αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών λόγω υπέρτασης, αυξημένου Δείκτη Μάζας Σώματος ή άλλων παραγόντων κινδύνου για την καρδιοπάθεια.

Η ομάδα μελέτης κατανάλωνε 50 γραμμάρια αμύγδαλα κάθε μέρα για ένα μήνα. Μετά την ολοκλήρωση των 30 ημερών, οι συμμετέχοντες αυτής της ομάδας παρουσίαζαν βελτιωμένους βιολογικούς δείκτες σε σύγκριση με την ομάδα που κατανάλωνε μικρή ποσότητα του ξηρού καρπού.

Τα αμύγδαλα μας παρέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Ε, τα υγιεινά Ω-3 λιπαρά οξέα, οι φυτικές ίνες και τα φλαβονοειδή. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός καθιστά τα αμύγδαλα το ιδανικό σνακ για να θωρακίσουμε την καρδιά μας απέναντι σε επικίνδυνες παθήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Υπέρταση: Μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρετε άμεσα
Τι απαγορεύεται να τρώτε για να προστατευθείτε από καρδιοπάθεια και διαβήτη
Ποια τροφή πρέπει να βγάλετε από τη ζωή σας για να ζήσετε περισσότερο