ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες τροφές να αποφεύγετε για να μην έχετε "φούσκωμα" στην κοιλιά

Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν άσχημα όταν -μετά από κάποιο γεύμα- έχουν "φούσκωμα" στην κοιλιά και ενοχλητικά... αέρια.

Ποιες τροφές να αποφεύγετε για να μην έχετε "φούσκωμα" στην κοιλιά

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που είναι οι πιο συνήθεις ύποπτοι για αυτή την άβολη "παρενέργεια" ενός γεύματος.

Δείτε ποιες είναι αυτές, ώστε να περιορίζετε τις πιθανότητες να έχετε "φούσκωμα" στην κοιλιά.

Μπρόκολο, λάχανο

221vitaminc-broccoli-400x400

Είναι σταυρανθή λαχανικά, τα οποία περιέχουν ραφινόζη - ένα σάκχαρο που το στομάχι δεν μπορεί να χωνέψει μέχρι τα βακτήρια στο έντερό σας να το ζυμώσουν. Αυτή η διαδικασία παράγει αέρια και αυτό με τη σειρά του θα σας κάνει να έχετε φούσκωμα στην κοιλιά. Φυσικά τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά σε αυτά τα λαχανικά είναι απαραίτητα στον οργανισμό μας, οπότε σαφώς και πρέπει να τα τρώμε, αλλά αν θέλετε να περιορίσετε το φούσκωμα, τότε φροντίστε οι μερίδες να μην είναι μεγάλες.

Όσπρια

222lentils-stress-400x400

Οι περισσότεροι ήδη γνωρίζετε ότι τα φασόλια, μαζί με τις φακές, τη σόγια, και τον αρακά προκαλούν αέρια. Είναι τροφές πολύ πλούσιες σε πρωτεΐνη, αλλά περιέχουν επίσης σάκχαρα και ίνες που το σώμα μας δεν μπορεί να απορροφήσει. Έτσι, όταν τα όσπρια φθάνουν στο παχύ έντερο, τα βακτήρια του εντέρου σας, σάς προκαλούν... παρενέργειες. Αυτή η διαδικασία σας προκαλεί έντονο φούσκωμα στην κοιλιά.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

223fortified-cereal-milk-400x400

Ο οργανισμός ορισμένων ανθρώπων δεν μπορεί να επεξεργαστεί την λακτόζη που περιέχει το γάλα και αυτό προκαλεί φούσκωμα και αέρια στο στομάχι και το έντερό σας.

Μήλα

224eat-apple-skin-400x400

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ενώ περιέχουν επίσης φρουκτόζη και σορβιτόλη, σάκχαρα που σε πολλές περιπτώσεις ο οργανισμός δεν μπορεί να τις επεξεργαστεί επαρκώς.

Φαγητά που έχουν πολύ αλάτι

225sodium-soup-400x400

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε νάτριο μπορεί να προκαλέσουν κατακράτηση υγρών, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει "φούσκωμα". Και μη νομίζετε ότι με το να μην βάζετε επιπλέον αλάτι στο γεύμα σας, γλιτώνετε από την... άβολη κατάσταση ενός φουσκώματος στην κοιλιά, αφού το νάτριο και το αλάτι υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες στις περισσότερες επεξεργασμένες τροφές.

Διαβάστε επίσης:

Τρία μυστικά για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας

Ανώτερα τα βιολογικά προϊόντα σε θρεπτική αξία λένε οι επιστήμονες

Ένα λάθος που κάνετε σίγουρα με τις ντομάτες!

Η ρίγανη μπορεί να κάνει θαύματα και στην υγεία μας! Μάθετε τα οφέλη της