ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτές οι τροφές θα σου κόψουν την πείνα

Νιώθετε συνέχεια μία λιγούρα και ψάχνετε να βρείτε κάτι να ...ξεγελάσει το στομάχι σας. Οι τροφές που ακολουθούν καταστέλλουν τις ορμόνες τις πείνας και δημιουργούν μία αίσθηση πληρότητας που διαρκεί για πολλές ώρες.

 

Αυτές οι τροφές θα σου κόψουν την πείνα

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί και ειδικότερα τα φιστίκια κόβουν την όρεξη και παρά τις πολλές θερμίδες τους συμβάλλουν στο αδυνάτισμα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι θερμίδες τους δεν απορροφώνται εξολοκλήρου από τον οργανισμό, ενώ οι φυτικές ίνες που περιέχουν προκαλούν άμεσα αίσθημα κορεσμού. Ειδικά όταν καταναλώνουμε φιστίκια με κέλυφος, τείνουμε να καταναλώνουμε μικρότερες ποσότητες, όπως έχουν δείξει σχετικές μελέτες.

Αυγά

Έρευνα έχει δείξει ότι όσοι τρώνε αυγά στο πρωινό τους, καταναλώνουν στο σύνολο της ημέρας έως και 440 θερμίδες λιγότερες σε σχέση με όσους επιλέγουν άλλα τρόφιμα. Φάτε ένα κρόκο την ημέρα και προσθέστε ασπράδια για ακόμη περισσότερη πρωτεΐνη. Όχι περισσότεροι κρόκοι γιατί μπορεί να ανεβάσουν χοληστερίνη σας.

Όσπρια

Είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, ανθεκτικούς υδατάνθρακες και πρωτεΐνη, η οποία χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να απορροφηθεί από τον οργανισμό. Τα άτομα που καταναλώνουν όσπρια νιώθουν πιο χορτάτα σε σχέση με αυτά που τρώνε κάτι άλλο.

Βατόμουρα

Ένα φλιτζάνι κατεψυγμένα βατόμουρα έχουν 80 θερμίδες και παρέχουν 9 γραμμάρια φυτικές ίνες. Πρόκειται για μια από τις πιο πλούσιες τροφές σε φυτικές ίνες και για το λόγο αυτό προσφέρει αίσθημα κορεσμού. Επιπλέον, έχουν βιταμίνη C, μαγγάνιο και κάλιο.
Τα φρέσκα βατόμουρα υπάρχουν μόνο το καλοκαίρι και γενικά είναι δυσεύρετα, υπάρχουν όμως κατεψυγμένα όλο το χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πόσο καλό μας κάνουν τα φιστίκια

Τα σνακ που θα σε κάνουν να ξεχάσεις την πείνα σου σε χρόνο... dt!