ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 5 καλύτερες πηγές φυτικών ινών

Οι φυτικές ίνεςείναι απαραίτητες στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στην καλή λειτουργία τουπεπτικού συστήματος, ρυθμίζουν τη γλυκόζη στο αίμα και μειώνουν τη χοληστερόλη.Η έλλειψή τους μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παθήσεις, όπως οι διαταραχές τουμεταβολικού συστήματος.
Οι 5 καλύτερες πηγές φυτικών ινών

Οι φυτικές ίνεςείναι απαραίτητες στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στην καλή λειτουργία τουπεπτικού συστήματος, ρυθμίζουν τη γλυκόζη στο αίμα και μειώνουν τη χοληστερόλη.Η έλλειψή τους μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παθήσεις, όπως οι
διαταραχές του μεταβολικού συστήματος
.







Ποιες είναι όμως οιτροφές που μας δίνουν τις απαραίτητες φυτικές ίνες που χρειαζόμαστε;







1. Ξηροί καρποί

«Όλοι γνωρίζουνπως τα λαχανικά, τα φρούτα και οι τροφές ολικής άλεσης περιέχουν φυτικές ίνες, όμωςοι ξηροί καρποί είναι ιδιαίτερα ωφέλιμοι», δηλώνει η διαιτολόγος JessicaCrandall από την αμερικανική Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας. Γιαπαράδειγμα, ¼ της κούπας αμύγδαλα μας παρέχει 4 γραμμάρια φυτικές ίνες.







2. Αρακάς



Μια «κρυφή» πηγήφυτικών ινών που δε μας περνά από το μυαλό είναι τα μπιζέλια. Μια μερίδαπεριέχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών και είναι ένα γεύμα που μπορούμε ναπροετοιμάσουμε εύκολα και γρήγορα.







3. Κρεμμύδι





Ένα κρεμμύδι μεσαίουμεγέθους περιέχει 2 γραμμάρια φυτικών ινών. Η ποσότητα δεν είναι μεγάλη, όμως οιφυτικές ίνες του κρεμμυδιού είναι υδατοδιαλυτές και βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης.







4. Ακτινίδιο





Το ακτινίδιοείναι ένα πεντανόστιμο και ζουμερό φρούτο, το οποίο μας παρέχει 2 γραμμάριαφυτικών ινών. Μπορούμε να το απολαύσουμε σαν σνακ ή να το βάλουμε στη σαλάτα μας.







5. Μήλο



Ένα μήλο περιέχει περίπου 4 γραμμάρια φυτικώνινών. Είναι ένα φρούτο που μπορούμε να πάρουμε μαζί μας για να το απολαύσουμεοποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.