ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σούπα: Η υγιεινή λύση για αδυνάτισμα, ενυδάτωση και ενέργεια

Μια από τις πιο υγιεινές επιλογές για διατήρηση του βάρους, γιααπώλεια κιλών αλλά και για αποτοξίνωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικούσυστήματος είναι η σούπα.
Σούπα: Η υγιεινή λύση για αδυνάτισμα, ενυδάτωση και ενέργεια

Μια από τις πιο υγιεινές επιλογές για διατήρηση του βάρους, γιααπώλεια κιλών αλλά και για αποτοξίνωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικούσυστήματος είναι η σούπα.

Η κλασική σούπα, είτε κρεατόσουπα, είτε σούπα λαχανικών,είναι μία εξαιρετική πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων. Εχει λίγαλιπαρά, και το κυριότερο λίγες θερμίδες.

Βάλτε τη σούπα στην εβδομαδιαία διατροφή σας και θαεκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

1.Χορτόσουπα

Η σούπα με λαχανικά είναι από τις πιο ευεργετικές, καθώςμπορεί να έχει πολλά και διαφορετικά λαχανικά από πατάτες και καρότα μέχριμπιζέλια και λάχανο. Ο συνδυασμός αυτών των λαχανικών είναι το σουπεραντιοξειδωτικό που χρειάζεται ο οργανισμός. Π.χ. οι πατάτες είναι μια καλή πηγήκαλίου, ενώ τα καρότα έχουν το πολύτιμο β-καροτένιο. Τα κρεμμύδια είναι γνωστάγια τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, ενώ τα πράσινα φασόλια και τα μπιζέλιαπαρέχουν φυτικές ίνες.

2. Ντοματόσουπα

Η Σούπα ντομάτα έχει λίγες θερμίδες και έχει χαμηλήπεριεκτικότητα σε λιπαρά. Ιδανική για όσους έχουν πρόβλημα με υψηλές τιμέςχοληστερίνης, είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή λυκοπενίου. Το λυκοπένιο είναιένα ισχυρό αντιοξειδωτικό πουβρίσκεται στα κόκκινα λαχανικά όπως ντομάτες.

3. Minestrone

Η σούπα Minestrone έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σευδατάνθρακες και λίγες θερμίδες. Με πατάτες, καλαμπόκι, καρότα, ντομάτες καιάλλα υγιεινά λαχανικά, Η σουπαMinestrone είναι επίσης καλή για την προσθήκη ινών, πρωτεΐνης και σιδήρου στηδιατροφή σας.

4. Φασολάδα ή φακές

Οι σούπες με όσπρια παρέχουν τις βασικές πρωτεΐνες καιφυτικές ίνες που χρειαζόμαστε στη διατροφή μας. Οι περισσότερες σούπες μεόσπρια γίνονται με καρότα, κρεμμύδια, βότανα και σκόρδο. Αυτά τα συστατικάπαρέχουν αντιοξειδωτικά και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

5. Κοτόσουπα

Η κοτόσουπα, το φαγητό των μαμάδων για τα άρρωστα παιδάκιατους. Η κοτόσουπα είναι από τα πιο θρεπτικά και δυναμωτικά φαγητά, καθώςπεριέχει εκπροσώπους όλων των κατηγοριών των τροφών, χωρίς να βαραίνει. Το ιδανικόφαγητό για μια φορά την εβδομάδα, ειδικά το φθινόπωρο και το χειμώνα.