ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί ορισμένοι άνθρωποι έχουν «ανοσία» στη σοκολάτα

Οι επιστήμονεςανακάλυψαν ότι μερικοί άνθρωποι δεν επιζητούν τη σοκολάτα, χάρη στη διαφορετικήκαλωδίωση του εγκεφάλου τους.

Γιατί ορισμένοι άνθρωποι έχουν «ανοσία» στη σοκολάτα

Οι επιστήμονεςανακάλυψαν ότι μερικοί άνθρωποι δεν επιζητούν τη σοκολάτα, χάρη στη διαφορετικήκαλωδίωση του εγκεφάλου τους.

Ιταλοί ερευνητές από το Ινστιτούτο Κλινικής Φυσιολογίας στηνΠίζα διαπίστωσαν ότι κάποιοι απολαμβάνουν τα γλυκά περισσότερο από άλλους,επειδή τα κέντρα της απόλαυσης εκλαμβάνουν σε διαφορετικό βαθμό το αίσθημα της ευφορίαςπου προκαλεί η ζάχαρη.

Αντιθέτως, οεγκέφαλος μπορεί να μην καταγράφει τη γεύση ενός ανθυγιεινού σνακ κι έτσι το άτομομπορεί πιο εύκολα να αντισταθεί σε ένα… γλυκό πειρασμό.

Έπειτα απόκλινικές δοκιμές, διαπιστώθηκε ότι ο εγκέφαλος κάθε ανθρώπου αντιδρά διαφορετικάστα ερεθίσματα της ζάχαρης, είτε σε επίπεδο γεύσης είτε από την οπτική επαφήκαι μόνο.

Η Δρ Πατρίσια Ιόζο από το Ινστιτούτο δήλωσε στηνεφημερίδα Telegraph: «Σε ορισμένους συμμετέχοντες, η αντίδραση ήταν μειωμένη. Φαίνεται πωςαπολαμβάνουν λιγότερο τα γλυκά και το πρόσθιο μέρος του εγκεφάλου τους δενελέγχει το αποτέλεσμα.»

Διαβάστε επίσης:

Το γονίδιο που κάνει τις γυναίκες να λατρεύουν τα γλυκά!