ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτά είναι τα ποτά που προστατεύουν την υγεία μας!

Αυτά είναι τα ποτά που προστατεύουν την υγεία μας!

Όσο και αν το θεωρείτε ουτοπικό, η κατανάλωση αλκοόλ με σύνεση και μέτρο, μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας.

Όσο και αν το θεωρείτε ουτοπικό, η κατανάλωση αλκοόλ με σύνεση και μέτρο, μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας.

Δείτε τις λιγότερο γνωστές ευεργετικές δράσεις του αλκοόλ στον οργανισμό μας, σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει από επιστημονικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί.

Βοηθά στη διάλυση των πετρών

Σύμφωνα με μία έρευνα, η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, δηλαδή 5- 7 φορές την εβδομάδα, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο χολολιθίασης. Αντιθέτως η περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ, δεν φαίνεται να απομακρύνει τον κίνδυνο. Το αλκοόλ αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη στο αίμα, με αποτέλεσμα να μεταβάλει τη συγκέντρωση χοληστερόλης στη χοληδόχο κύστη.

Το ιδανικό ποτό:

Η Sangria προσφέρει πολλά αντιοξειδωτικά, όσο περίπου ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Μην ανησυχείτε για το βάρος σας, ένα ποτήρι έχει μόλις 120 θερμίδες.

Ιδανικό κατά της αρθρίτιδας

Μία πρόσφατη βρετανική έρευνα κατέδειξε ότι όσοι δεν πίνουν αλκοόλ, διατρέχουν έως και 4 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν αρθρίτιδα, σε σχέση με όσους πίνουν αλκοόλ τουλάχιστον δέκα φορές τον μήνα. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Σέφιλντ, περιορίζει τα συμπτώματα της νόσου. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ευεργετική επίδραση του αλκοόλ, οφείλεται στην αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση του.

Το ιδανικό ποτό:

Οποιοδήποτε ποτό περιέχει αλκοόλ φαίνεται να έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Βοηθά την σκέψη

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Loyola διαπίστωσαν ότι όσοι καταναλώνουν μέτριες ποσότητες αλκοόλ, είχαν 23% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν νοητική εξασθένηση, νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας. Σύμφωνα με την έρευνα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αλκοόλ βελτιώνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Το ιδανικό ποτό:

Σε σχέση με την μπύρα ή τα ''σκληρά'' ποτά, το κρασί φαίνεται να έχει πιο ευργετικές επιδράσεις στην ενίσχυση των πνευματικών λειτουργιών.

Προστατεύει την καρδιά

Η μέτρια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακών παθήσεων κατά 40%, όπως προέκυψε από έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό συμβαίνει καθώς αυξάνει την καλή χοληστερόλη (HDL) και συμβάλλει στη μείωση της κακής (LDL) χοληστερόλης.


Το ιδανικό ποτό:

Το Pinot Noir περιέχει, σε σχέση με τα υπόλοιπα ποτά, τα περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά που συμβάλλουν στην πρόληψη πολλών παθήσεων.

 

BEST OF NETWORK