ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αποχή από το αλκοόλ για απώλεια βάρους και καλύτερο ύπνο

Η αποχή από το αλκοόλ έπειτα από την εορταστική περίοδο αποτελεί κάτι σαν… παράδοση! Τώρα, νέα έρευνα αποδεικνύει ότι έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας.

Αποχή από το αλκοόλ για απώλεια βάρους και καλύτερο ύπνο

Η αποχή από το αλκοόλ έπειτα από την εορταστική περίοδοαποτελεί κάτι σαν… παράδοση! Τώρα, νέα έρευνα αποδεικνύει ότι έχει πολλαπλάοφέλη για την υγεία μας.


Μόλις ένας μήνας χωρίς αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει στη μείωσητης χοληστερόλης, την απώλεια βάρους και τον καλύτερο ύπνο, ενώ παράλληλασυμβάλλει στην αποκατάσταση του ήπατος.


Στο πλαίσιο της νέας έρευνας, οι εθελοντές που δενκατανάλωσαν αλκοόλ για πέντε περίπου εβδομάδες έχασαν σχεδόν δύο κιλά, ενώ ηχοληστερόλη τους παρουσίασε μείωση κατά 5%. Πριν την περίοδο της μελέτης, οισυμμετέχοντες κατανάλωναν μέτριες ποσότητες αλκοόλ, χωρίς να υποκύπτουν σευπερβολές.


Οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Royal Free Hospital του Λονδίνου έδειξανσημαντική βελτίωση στην κατάσταση του ήπατος, ενώ οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότικοιμούνται πιο ποιοτικά και έχουν περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια τηςημέρας.


Οι ειδικοί βέβαια τονίζουν ότι ένας μήνας δεναρκεί για να αντισταθμιστούν οι συνέπειες του αλκοόλ κι έτσι η κατανάλωσηπρέπει να είναι συνετή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.