ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 3 είδη χαλβά και οι θρεπτικές διαφορές τους

Να εντάξουμε τον χαλβά από ταχίνι στην καθημερινή μας διατροφή, συστήνουν οι διατροφολόγοι, καθώς τα θρεπτικά του οφέλη σε ασβέστιο και σίδηρο είναι μεγάλα.
Τα 3 είδη χαλβά και οι θρεπτικές διαφορές τους

Τον προτιμάμε συνήθως στις νηστείες και πιο πολύ τηνΣαρακοστή, καθώς πρόκειται για ένα τρόφιμο με μεγάλη θρεπτική αξία, διώχνονταςμακριά την πείνα για αρκετές ώρες.

Πρόκειται για τον χαλβά, μία παρεξηγημένη τροφή, την οποία οιδιατροφολόγοι προτείνουν τώρα, να εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή, καθώςέχει μεγάλα θρεπτικά οφέλη, όσον αφορά ειδικότερα το ασβέστιο και το σίδηρο πουπεριέχει.

Ας δούμε στην συνέχεια ορισμένες διαφορές που κρύβουν τα..διάφορα είδη χαλβά που κυκλοφορούν στην αγορά:

Η λέξη «χαλβάς» συνήθως παραπέμπει στο χαλβά που παρασκευάζεταιαπό ταχίνι (δηλαδή αλεσμένο σουσάμι) και συνηθίζουμε όλοι να τρώμε την ΚαθαράΔευτέρα και κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Υπάρχουν όμως και δύο άλλαγνωστά ειδή χαλβά: εκείνος που παρασκευάζεται από σιμιγδάλι και ο χαλβάςΦαρσάλων από νισεστέ, δηλαδή από άλευρα καλαμποκιού και άλλων αμυλούχωντροφίμων.

Ο χαλβάς από ταχίνι (γνωστός και ως «χαλβάς του εμπορίου»)είναι πολύ πιο πλούσιος σε δυο πολύ βασικά για την υγεία μικροστοιχεία, τοασβέστιο και τον σίδηρο. Συγκεκριμένα, σε ποσότητα 100 γρ χαλβά από ταχίνιπεριέχονται περίπου 250 mg ασβεστίου και 5 mg σιδήρου ενώ αντίστοιχα, στην ίδιαποσότητα χαλβά από σιμιγδάλι και σε αυτόν των Φαρσάλων περιέχονται λιγότερα από40 mg ασβεστίου και λιγότερα από 2 mg σιδήρου.