ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι πέντε ιδανικές τροφές για διαβητικούς

Οι ασθενείς με διαβήτη πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους, καθώς η διατήρηση της γλυκόζης στο αίμα σε σωστά επίπεδα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την εξέλιξη της νόσου.
Οι πέντε ιδανικές τροφές για διαβητικούς

Οι ασθενείς με
διαβήτη
πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους, καθώς η διατήρηση της γλυκόζης στο αίμα σε σωστά επίπεδα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την εξέλιξη της νόσου.




Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης και προϊόντα με χαμηλά λιπαρά συμβάλλει στη σωστή διαχείριση του διαβήτη. Μελέτες δείχνουν ότι οι φυτικές ίνες που περιέχουν οι περισσότερες από αυτές τις τροφές σχετίζονται άμεσα με το μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2.




Δείτε ποιες είναι οι καταλληλότερες τροφές για τους διαβητικούς.




Όσπρια

Τα όσπρια περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, ενώ παράλληλα παρέχουν μαγνήσιο και κάλιο. Εάν τα όσπρια προέρχονται από κονσέρβα, θα πρέπει να ξεπλένονται καλά προκειμένου να απομακρυνθεί το περιττό αλάτι.




Ξηροί καρποί

Μόλις μια χούφτα ξηρών καρπών περιέχει σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών, υγιεινών λιπαρών και μαγνησίου. Επιπλέον, οι ξηροί καρποί ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού και κρατούν μακριά την πείνα για περισσότερη ώρα.




Γλυκοπατάτα

Η γλυκοπατάτα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και φυτικών ινών. Ταιριάζει ως συνοδευτικό σε κάθε κυρίως γεύμα.




Μούρα

Περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες. Ταιριάζουν με τις δροσερές σαλάτες και τα δημητριακά.




Προϊόντα ολικής άλεσης

Τα προϊόντα ολικής άλεσης παρέχουν στον οργανισμό τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται καθημερινά, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, μαγνήσιο και σελήνιο.