ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χαλβάς από ταχίνι: το απόλυτα υγιεινό σνακ

Σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σίδηρο, σελήνιο και θειαμίνη και ως μία καλή πηγή ψευδαργύρου, μαγνησίου καιφυλλικού οξέος, είναι ο χαλβάς.
Χαλβάς από ταχίνι: το απόλυτα υγιεινό σνακ

Μπορεί ένα γλυκό να είναι υγιεινό; Μπορεί να θεωρηθεί αναπόσπαστο κομμάτιενός ημερήσιου διαιτολογίου;

Στα ερωτήματα αυτά, οιπερισσότεροι θα ήταν αρνητικοί. Σίγουρα το γλυκό δεν μπορεί να είναιαντίστοιχης θρεπτικής αξίας ενός φρούτου ή των λαχανικών, όπως θα επιθυμούσανπολλοί. Βάζοντας όμως στο μικροσκόπιο ένα παραδοσιακό γλυκό όπως ο χαλβάς απόταχίνι, μπορούμε να καταλάβουμε ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση.

Ο χαλβάς από ταχίνιαποτελείται κατά 60% από ταχίνι ενώ το υπόλοιπο 40% αποτελείται κυρίως απόγλυκόζη και όποιους ξηρούς καρπούς μπορεί να περιέχει η συνταγή. Το ταχίνι, γιαόσους δεν γνωρίζουν, είναι 100% αλεσμένο σησάμι και διατηρεί ακέραια όλα ταευεργετικά χαρακτηριστικά του πολύτιμου αυτού σπόρου.

Έκτος λοιπόν από γλυκό, οχαλβάς από ταχίνι μπορεί να θεωρηθεί ωςένα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σίδηρο, σελήνιο και θειαμίνη (μίαβιταμίνη του συμπλέγματος Β) και ως μία καλή πηγή ψευδαργύρου, μαγνησίου καιφυλλικού οξέος. Επομένως, μπορεί νααποτελέσει ένα πολύτιμο συμπλήρωμα στην καθημερινή διατροφή πολλών ανθρώπων,αφού συμβάλλει στην κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών σε θρεπτικά συστατικά ταοποία, σύμφωνα με μελέτες, δεν φαίνεται να λαμβάνονται σε επαρκείς ποσότητες.