ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο μεγαλύτερος πειρασμός στη δίαιτα είναι…

Ο μεγαλύτερος πειρασμός στη δίαιτα είναι…

Το αλκοόλ και όχι η σοκολάτα, όπως θα πίστευαν πολλοί. Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το ποτό είναι το «αδύναμο σημείο» όσων κάνουν δίαιτα.

Το αλκοόλ και όχι η σοκολάτα, όπως θα πίστευαν πολλοί. Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το ποτό είναι το «αδύναμο σημείο» όσων κάνουν δίαιτα.

Μάλιστα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ υποστηρίζουν ότι είναι πιο πιθανό να υποκύψουμε στο αλκοόλ παρά στη σοκολάτα όταν κάνουμε δίαιτα.

Τα αποτελέσματα της νέας μελέτης μπορούν να χρησιμεύσουν σε διαιτολόγους και διατροφολόγους ώστε να καταρτίσουν το κατάλληλο πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Στη μελέτη συμμετείχαν 80 άνδρες και γυναίκες που βρίσκονταν σε πρόγραμμα απώλειας ή διατήρησης βάρους. Τους ζητήθηκε να καταγράφουν καθημερινά εάν αισθάνθηκαν λιγούρα ή επιθυμία να φάνε ή να πιούν κάτι συγκεκριμένο. Έπρεπε επίσης να καταγράψουν πώς ένιωσαν εκείνη τη στιγμή και εάν υπέκυψαν τελικά στον πειρασμό.

Σε διάστημα μίας εβδομάδας, οι συμμετέχοντες μπήκαν σε πειρασμό 11 φορές κατά μέσο όρο και ενέδωσαν στο 50% των περιπτώσεων. Η επιθυμία για τις «απαγορευμένες τροφές» ήταν πιο έντονη όταν οι συμμετέχοντες αντιμετώπιζαν στρες ή πεινούσαν πολύ.

Αυτό που εξέπληξε τους ερευνητές ήταν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να υποκύψουν στο αλκοόλ παρά στη σοκολάτα.

Αυτό συμβαίνει πιθανότατα επειδή έχουμε την τάση να υποτιμούμε τις θερμίδες που περιέχει ένα ποτό σε σύγκριση με ένα γλυκό.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επισκόπηση Annals of Behavioural Medicine.

Διαβάστε επίσης:

Δίαιτα: κάντε την όπως η Σκάρλετ Γιόχανσον

Τα 6 συχνότερα λάθη που κάνουμε όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος

Οι 5 τροφές που σας αδυνατίζουν αθόρυβα!

Best of DPG network

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen