ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι τροφές που ΔΕΝ σας αφήνουν να αποκτήσετε τέλειους κοιλιακούς

Οι τροφές που ΔΕΝ σας αφήνουν να αποκτήσετε τέλειους κοιλιακούς

Για να χτίσουμε το σώμα που ονειρευόμαστε, πρέπει να ξέρουμε ποιες τροφές να βάλουμε στη «μαύρη λίστα».

Για να χτίσουμε το σώμα που ονειρευόμαστε, πρέπει να ξέρουμε ποιες τροφές να βάλουμε στη «μαύρη λίστα».

Δυστυχώς, πρέπει να κάνουμε ορισμένες θυσίες για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να απαρνηθείτε εάν θέλετε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά και ονειρεμένους κοιλιακούς.

1. Φυστικοβούτυρο

Τα φιστίκια είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών κι έτσι χρειάζονται για να ενισχύσουμε τη μυϊκή μας μάζα. Το φυστικοβούτυρο όμως μας φορτώνει με αρκετές περιττές θερμίδες. Παράλληλα, τα λιπαρά και τα πρόσθετα που περιέχει δεν έχουν ιδιαίτερη διατροφική αξία. Για να πάρουμε τις πρωτεΐνες που χρειαζόμαστε, μπορούμε να επιλέξουμε τη σαρδέλα, τον τόνο, το σολομό, το στήθος κοτόπουλου, τους ξηρούς καρπούς και τη σόγια.

2. Αναψυκτικά

Περιέχουν τις λεγόμενες «κενές θερμίδες», καθώς μας δίνουν πολλή ζάχαρη χωρίς θρεπτικά συστατικά. Τα αναψυκτικά εκτοξεύουν προσωρινά τα επίπεδα της ινσουλίνης και μετά από λίγο μας στερούν πολύτιμη ενέργεια.

3. Ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά περιέχουν μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων. Οι υδατάνθρακες διασπώνται εύκολα από τον οργανισμό και μετατρέπονται σε γλυκόζη. Η γλυκόζη αποθηκεύεται στη συνέχεια με τη μορφή λίπους.

4. Προϊόντα διαίτης

Τα προϊόντα με την ένδειξη «λάιτ» κρύβουν μια ύπουλη παγίδα. Περιέχουν μεν λίγα λιπαρά, όμως μπορεί να μας φορτώνουν με περιττό αλάτι. Το αλάτι οδηγεί στην κατακράτηση υγρών κι έτσι προκαλεί το ενοχλητικό φούσκωμα.

5. Κόκκινο κρέας

Αν και το κόκκινο κρέας είναι η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης, πρέπει να προσέχουμε τι επιλέγουμε. Πρέπει να αποφεύγουμε το επεξεργασμένο κρέας (αλλαντικά) και να προτιμούμε το καθαρό φιλέτο.

6. Φασόλια

Περιέχουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά που μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Ωστόσο, δεν πρέπει να καταναλώνουμε τα φασόλια σε μεγάλες ποσότητες επειδή μας φουσκώνουν υπερβολικά. Πρέπει επίσης να αποφεύγουμε τα φασόλια σε κονσέρβα, καθώς περιέχουν επιπρόσθετο αλάτι και συντηρητικά.