ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε τις 3 βιταμίνες-φρουρούς για κάθε γυναίκα

Ποιος μπορεί να αποφύγει το να μεγαλώνει; το ζητούμενο ωστόσο είναι να μεγαλώνουμε με υγεία και ομορφιά. Στη μέση ηλικία κάνουν την εμφάνισή τους οι ρυτίδες, μιας και μειώνονται σημαντικά τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι, η εφαρμογή μιάς διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί από όλους τους επιστήμονες ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να επιτελέσει στην κυριολεξία μικρά θαύματα.

Δείτε τις 3 βιταμίνες-φρουρούς για κάθε γυναίκα

Δείτε παρακάτω ποια θρεπτικά συστατικά τονώνουν την επιδερμίδα της γυναίκας, μέσα από 3 βιταμίνες- φρουρούς:

- Bιταμίνη Α: Το στοιχείο-κλειδί για τη δομή του δέρματος. Συμμετέχει στην οργάνωση των κυττάρων καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους ενισχύοντας την ενυδάτωση του δέρματος και εξασφαλίζοντας τη νεανικότητα, την ελαστικότητα και την απαλότητα της επιδερμίδας. Πηγές αποτελούν το συκώτι, ο σολομός, ο ξιφίας, τα καρότα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα κολοκυθάκια και τα βερίκοκα.

- Βιταμίνη C: Ένα πλήρες αντιοξειδωτικό «οπλοστάσιο», που έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη «μάχη» κατά των ελεύθερων ριζών στο δέρμα, παρέχοντας πολλαπλή προστασία κατά της φθοράς του δέρματος. Βρίσκονται στα πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, λεμόνια, φράουλες, πιπεριές, μπρόκολο, σπανάκι.

- Βιταμίνη Ε: Αντιστέκεται στο σχηματισμό ελεύθερων ριζών που δημιουργούνται από τις ακτίνες UV και εξασφαλίζει τη νεανική όψη της επιδερμίδας. Πηγές αποτελούν ο σολομός, τα όσπρια, το ελαιόλαδο, το σησαμέλαιο και τα αμύγδαλα.