ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υγιεινές τροφές με περισσότερους υδατάνθρακες από το ψωμί

Γνωρίζατε ότι μερικές από τις πιο υγιεινές τροφές μας δίνουν περισσότερους υδατάνθρακες από μια φέτα ψωμί;

Υγιεινές τροφές με περισσότερους υδατάνθρακες από το ψωμί

Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ίδιοι. Οι επεξεργασμένες τροφές μας φορτώνουν κατά βάση με υδατάνθρακες χωρίς διατροφική αξία.

Αντίθετα, οι υδατάνθρακες που βρίσκονται στις παρακάτω τροφές μάς δίνουν ενέργεια και διατηρούν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα στα όρια του φυσιολογικού.

1. Ρεβίθια

1carb


Μια κούπα μαγειρεμένα ρεβίθια περιέχει περίπου 35 γραμμάρια υδατάνθρακες, όμως μόλις 6 γραμμάρια από την ποσότητα αυτή είναι σάκχαρα. Τα ρεβίθια δε μας φορτώνουν με πολλές θερμίδες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

2. Γάλα σόγιας

2carb


Η σόγια από την οποία προέρχεται είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες. Έτσι, μια κούπα γάλα σόγιας μπορεί να περιέχει έως και 20 γραμμάρια υδατάνθρακες, 8 γραμμάρια πρωτεΐνες, 4 γραμμάρια λιπαρών αλλά μόλις 130 θερμίδες.

3. Μήλο

3carb


Ένα μεγάλο μήλο μάς παρέχει 27 γραμμάρια υδατάνθρακες, περίπου 5 γραμμάρια φυτικές ίνες και μόλις 1,5 γραμμάριο λιπαρών σε 115 θερμίδες.

4. Σταφίδες

4carb


Ένα τέταρτο της κούπας σταφίδες μάς παρέχει 33 γραμμάρια υδατάνθρακες. Το νόστιμο σνακ είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες και κάλιο.

Μια φέτα λευκό ψωμί περιέχει περίπου 13 με 15 γραμμάρια υδατανθράκων.

Διαβάστε επίσης:

Τρία σημάδια ότι πρέπει να τρώτε περισσότερους υδατάνθρακες
Δείτε ποιο είναι το πιο παχυντικό πρωινό
Οι 3 «κακοί» υδατάνθρακες που δεν πρέπει να βγάλετε από τη ζωή σας