ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι να βγάλετε από τη διατροφή σας για να μην αρρωσταίνετε

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nutrition Journal αποκαλύπτει ότι οι (κακές) διατροφικές μας επιλογές καταστρέφουν το ανοσοποιητικό μας, με αποτέλεσμα να είμαστε πιο επιρρεπείς απέναντι σε κάθε είδους ασθένεια.

Τι να βγάλετε από τη διατροφή σας για να μην αρρωσταίνετε

Μάλιστα, οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες περνούν από γενιά σε γενιά, καθώς μεταφέρονται με το DNA, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Μελετώντας την επίδραση της διατροφής και του τρόπου ζωής στη λειτουργία του ανοσοποιητικού, διαπίστωσαν ότι η σύγχρονη λατρεία της ζάχαρης, του αλατιού και των βλαβερών λιπαρών έχει συμβάλει σημαντικά στη βιολογική αδυναμία του Δυτικού κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, τα ευρήματα της νέα μελέτης έδειξαν ότι ο τεράστιος αριθμός θερμίδων που λαμβάνουμε από τα επεξεργασμένα τρόφιμα και το πρόχειρο φαγητό οδηγεί σε προβλήματα υγείας όπως οι γενικευμένες φλεγμονές και η μειωμένη ανταπόκριση του οργανισμού στις λοιμώξεις, οι αυξημένοι δείκτες καρκίνου αλλά και ο αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης αλλεργιών και αυτοάνοσων παθήσεων.

Ωστόσο, οι διατροφικές μας επιλογές δεν επηρεάζουν μόνο εμάς τους ίδιους. Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι οι συνήθειες αυτές «κωδικοποιούνται» στο DNA και το μικροβίωμα του γαστρεντερικού και μεταφέρονται στους απογόνους μας.

Ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού στην περίπτωση αυτή είναι να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες.

Διαβάστε επίσης:

Ποια τροφή πρέπει να βγάλετε από τη ζωή σας για να ζήσετε περισσότερο
Οι τροφές που βελτιώνουν ευφυΐα, εγρήγορση, συγκέντρωση και μνήμη
Τρώμε διπλάσια ζάχαρη απ' όση πρέπει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ