ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τρώτε κρυφά σοκολάτα; Μην αισθάνεστε μόνοι!

Τρώτε κρυφά σοκολάτα; Μην αισθάνεστε μόνοι!

Μία νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε 3.000 εθελοντές για λογαριασμό του Βρετανικού Ιδρύματος Καρδιάς (BHF), αποκάλυψε ότι άντρες και γυναίκες χρησιμοποιούν πολλά και διαφορετικά κόλπα για να κρύψουν από τον/την σύντροφό τους πόση σοκολάτα τρώνε.

Έτσι, ο ένας στους τρεις καταναλώνουν τη σοκολάτα τους στο δρόμο προς το σπίτι ή τη δουλειά, ώστε να αποφύγουν τις ...άβολες ερωτήσεις και τις εξηγήσεις.

Αντιθέτως, περισσότεροι από ένας στους δέκα (το 13%) ζουν πιο ριψοκίνδυνα, τρώγοντας την σοκολάτα τους σκυμμένοι πίσω από την πόρτα του ψυγείου, σκεπασμένοι με το... κάλυμμα του κρεβατιού τους ή μόλις βγει ο/η σύντροφός τους από το δωμάτιο.

Πολλοί είναι δε αυτοί που έχουν «κρυφές κρυψώνες» για τις σοκολάτες τους, με το 25% να έχουν μετατρέψει σε αποθηκευτικό χώρο το κάτω συρτάρι του γραφείου τους, το 17% να τις κρύβουν στο κομοδίνο τους και το 10% στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.

Όμως το BHF συνιστά στους λάτρεις της σοκολάτας να βάλουν φρένο σ' αυτές τις συνήθειες, διότι όσο καλό κι αν κάνει λίγη μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε στερεά κακάο (που είναι και η πιο πικρή), τόσο κακό κάνουν οι υπερβολές και οι κοινές, γλυκές σοκολάτες.

Μάλιστα το BHF αφιερώνει τον επόμενο μήνα στην «αποτοξίνωση από τη σοκολάτα», λανσάροντας την εκστρατεία «Dechox».

Για να την κάνει μάλιστα πιο δελεαστική λέει πως όποιος τρώει καθημερινά σοκολάτες και τις κόψει, μπορεί να χάσει 5 κιλά σε έναν χρόνο, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει κάτι άλλο στην καθημερινότητά του.

 

Διαβάστε επίσης:

Τελικά η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια;

Ποιες διατροφικές ελλείψεις φανερώνουν οι... λιγούρες σας

Links

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen