ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απολαύστε το παγωτό σας χωρίς τύψεις

Το καλοκαίρι είναι στην πλήρη ακμή του και όλοι μας προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να περάσουμε όμορφα και χαλαρά αλλά και να δροσιστούμε.

Απολαύστε το παγωτό σας χωρίς τύψεις

Εκτός από το νερό και τα ροφήματα, υπάρχουν τα φρούτα αλλά και τα παγωτά που μας δροσίζουν. Ιδιαίτερα τα τελευταία, είναι τόσο απολαυστικά και φυσικά πολύ αγαπητά σε όλους μας, αλλά εάν δεν θέλουμε να πάρουμε βάρος, καλό είναι να προσέχουμε πόσα θα καταναλώνουμε.

Οι γρανίτες και τα σορμπέ αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για όσους δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση της 'γραμμής' τους, καθώς παρέχουν τις λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες διαθέσιμες γεύσεις παγωτού. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, τα διαιτητικά παγωτά ή τύπου 0% καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο στα ψυγεία των καταστημάτων. Περιέχουν υποκατάστατα ζάχαρης (π.χ ασπαρτάμη, σορβιτόλη ή μαλτοδεξτρόζη) αντί για ζάχαρη και μικρή ή μηδενική (τύπου 0% + 0%) ποσότητα λίπους, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα αγαπητά σε άτομα που επιθυμούν να διατηρήσουν μια καλλίγραμμη σιλουέτα.

Μπορείτε να το καταναλώνετε 1-2 φορές την εβδομάδα υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθείτε συστηματικά τη διατροφή σας.

Γεωργία Καπώλη Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΜSc Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ» - ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέας Κορινθίας
kapoli@logodiatrofis.gr

kapoli75x100

Διαβάστε ακόμη:

Παγωτό ξυλάκι ή κυπελλάκι; Ποιο έχει περισσότερες θερμίδες;

Brain freeze: Πώς εξηγείται ο «πονοκέφαλος του παγωτού»