ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι να φάτε πριν πιείτε αλκοόλ

Το πρωινό που ακολουθεί μετά από μια νύχτα ξέφρενου γλεντιού είναι συνήθως εξαιρετικά δυσάρεστο, καθώς ο πονοκέφαλος, η ζαλάδα και ο στομαχόπονος ακυρώνουν τις ευχάριστες στιγμές που προηγήθηκαν.

Τι να φάτε πριν πιείτε αλκοόλ

Ένα καλό γεύμα και ένα παυσίπονο μπορεί να εξουδετερώσουν τις ενοχλήσεις, ωστόσο η σωστή προετοιμασία από το προηγούμενο κιόλας βράδυ μπορεί να σας βοηθήσει να τις αποφύγετε εξ αρχής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή James Schaefer, ειδικό σε θέματα που αφορούν το μεταβολισμό του αλκοόλ, ένα χορταστικό γεύμα πλούσιο σε λιπαρά είναι ιδανικό για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες συνέπειες της μέθης.

Τα λιπαρά, επισημαίνει ο καθηγητής, δημιουργούν μια εσωτερική «επίστρωση» στο στομάχι και το έντερο, οπότε το αλκοόλ απορροφάται από το σώμα με πιο αργό ρυθμό.

Μια πίτσα ή μια ομελέτα είναι λοιπόν το ιδανικό γεύμα πριν τη βραδινή έξοδο. Ένα μεσογειακό «γιατροσόφι» για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα είναι η κατάποση μίας κουταλιάς ελαιόλαδο.

Μια καλή εναλλακτική είναι πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες, σύμφωνα με τον Δρ Richard Stephens από το βρετανικό πανεπιστήμιο Κιλ. Ένας από τους λόγους που εκδηλώνεται το hangover, σύμφωνα με τον Δρ Stephens, είναι η εξάντληση των αποθεμάτων γλυκόζης του οργανισμού, οπότε ένα καλό πρωινό βοηθά να εξισορροπήσουν τα επίπεδα γλυκόζης και να υποχωρήσουν τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Διαβάστε επίσης:

Καφές μετά το αλκοόλ: Βοηθά να υποχωρήσει η μέθη;
Αποχή από το αλκοόλ για ένα μήνα: Δείτε τα άμεσα οφέλη για τον οργανισμό σας
Πώς επηρεάζει το αλκοόλ τη στύση
Εφαρμογή: Πώς θα βλέπετε μετά από 1, 3 ή 5 ποτά!