ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χυμός σταφυλιού Concord: Δείτε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η καθημερινή κατανάλωση

Η κατανάλωση χυμού σταφυλιού της ποικιλίας Concord σε ημερήσια βάση, φάνηκε να βοήθησε τις εργαζόμενες μητέρες με δεδομένες δραστηριότητες-εργασίες που απαιτούν σωστή λειτουργία της μνήμης, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Χυμός σταφυλιού Concord: Δείτε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η καθημερινή κατανάλωση

Στη μελέτη, 25 υγιείς, 40- έως 50 χρονών γυναίκες που εργάζονται με παιδιά που ήταν πριν την εφηβεία συμμετείχαν σε μία 12-εβδομάδων τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή, διασταυρούμενη μελέτη, στην οποία ήπιαν 12 ουγκιά υγρού που ήταν ο χυμός σταφυλιού Concord ή με γεύση σταφύλι εικονικό φάρμακο.

Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε μια σειρά δοκιμών για τη μέτρηση της απόδοσης των γνωστικών λειτουργιών τους, συμπεριλαμβανομένης μιας προσομοίωσης οδήγησης. Η ομάδα που έπινε τον χυμό έδειξε στατιστικά σημαντική βελτίωση της μνήμης με ένα σταθερό ρυθμό (άμεση χωρική μνήμη) και σε οδηγικές επιδόσεις.

Επιπλέον, ένα άλλο έγγραφο που παρουσιάστηκε στο συνέδριο έδειξε ότι οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στους Concord και Niagara χυμούς σταφυλιού μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της απορρόφησης του σώματος των φυσικών σακχάρων του χυμού, γεγονός που υποδηλώνει ότι η κατανάλωση χυμού σταφυλιών αντί για ρόφημα με ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε μια μέτρια χαμηλότερη γλυκαιμική αντίδραση.

Αιμιλία Κλεφτάρα-Τζονιχάκη Τελειοφ. Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Διαβάστε ακόμη:

Ο χυμός που προστατεύει από εγκεφαλικό και καρδιοπάθεια!

Γιατί πρέπει να πίνετε χυμό πορτοκάλι κάθε πρωί