ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φαγητό απ’ έξω και διαχείριση βάρους: Τι πρέπει να προσέxετε

Αν παραγγέλνετε συχνά φαγητό απ’ έξω, αλλά έχετε άγχος ότι αυτό μπορεί να σας προσθέσει κιλά, υπάρχει μια παράμετρος που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν.

Φαγητό απ’ έξω και διαχείριση βάρους: Τι πρέπει να προσέxετε

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ εξέτασαν τις παραγγελίες για το μεσημεριανό 690 υπαλλήλων γραφείου και 195 φοιτητών.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι όταν έκαναν την παραγγελία τους αμέσως πριν φάνε, είχαν την τάση να επιλέγουν πιο παχυντικά φαγητά με περισσότερες θερμίδες και λιπαρά, απ’ ό,τι όταν έκαναν την παραγγελία τους μία ή περισσότερη ώρα νωρίτερα.

bigstock Food Delivery Fast Food Unheal 124426430

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας δρ Έρικ Βαν Επς, από το Κέντρο Πρωτοβουλιών Υγείας & Συμπεριφορικών Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, τα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι το αίσθημα της πείνας είναι κακός σύμβουλος όσον αφορά τις διατροφικές επιλογές, καθώς μας ωθεί σε πιο ανθυγιεινά πιάτα.

Οι διαιτολόγοι συστήνουν σε όσους θέλουν να διατηρούν σταθερό βάρος, να μην βγαίνουν νηστικοί από το σπίτι όταν έχουν προγραμματισμένη έξοδο για φαγητό, ώστε να είναι πιο εγκρατείς στις επιλογές τους.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην «Επιθεώρηση Έρευνας Μάρκετινγκ» (JMR), η μελέτη τους έδειξε πως οι εθελοντές που είχαν παραγγείλει νωρίς το φαγητό τους επέλεγαν φαγητά που κατά μέσον όρο περιείχαν 10% λιγότερες θερμίδες απ’ ό,τι των συνομηλίκων τους που έκαναν την παραγγελία τους λίγο πριν φάνε.

Διαβάστε επίσης:

Πείνα vs. λιγούρα: Πώς θα τις ξεχωρίσετε με βάση τα... συμπτώματα

Γιατί με τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως αισθανόμαστε χορτάτοι

Πεινάτε ενώ φάγατε πριν από λίγο; Δείτε τι φταίει