ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η δίαιτα των βιταμινών για να τονώσετε τον μεταβολισμό σας

Επιστρέψαμε σχεδόν άπαντες από τις διακοπές και ενδεχομένως μας απασχολούν για μία ακόμη φορά τα παραπανίσια κιλά. Επιπλέον, πολλοί είναι εκείνοι που τους απασχολούν διάφορα τοπικά σημεία του σώματος και ειδικά η συγκέντρωση βάρους στην περιοχή της κοιλιάς.

Η δίαιτα των βιταμινών για να τονώσετε τον μεταβολισμό σας

Η Δίαιτα των Βιταμινών ξεχωρίζει για τα μοναδικά οφέλη που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό, σε συνδυασμό με την απώλεια βάρους.

Βασίζεται στην περίφημη Αντιοξειδωτική Δίαιτα ORAC και διακρίνεται για την υψηλή βιολογική αξία των τροφίμων που περιέχει. Σκοπός της είναι η επανεκκίνηση του μεταβολισμού ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνων όπου παρουσιάζεται αποδιοργανωμένος. Βασική φιλοσοφία της Δίαιτας των Βιταμινών είναι η θωράκιση της υγείας με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός περισσότερο ενεργού μεταβολισμού.

Η επίτευξη μίας βέλτιστης υγείας συνεπάγεται άμεση ευεξία, η οποία με τη σειρά θα βελτιώσει το μεταβολικό ρυθμό. Με απλά λόγια, πρώτα θα πρέπει να ενισχυθεί αποτελεσματικά το βιολογικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αναβαθμισμένο μεταβολικό προφίλ (δηλαδή περισσότερες βιολογικές καύσεις) με επακόλουθο την μείωση του σωματικού βάρους, χωρίς φαινόμενα στέρησης και πείνας. Η επίτευξη μίας βέλτιστης υγείας συνεπάγεται άμεση ευεξία, η οποία με τη σειρά της ενισχύει έντονα τη μεταβολική λειτουργία.

Ένας υγιής οργανισμός είναι σε θέση να διεξάγει τις απαραίτητες για τη ζωή βιολογικές καύσεις με απόλυτη αποτελεσματικότητα. Αντίθετα, ένας αποδυναμωμένος οργανισμός συρρικνώνει στα ελάχιστο τους βιολογικούς του ρυθμούς με αποτέλεσμα την καταρράκωση του μεταβολικού ρυθμού. Στην περίπτωση αυτή το καθαρό αποτέλεσμα, είναι στην καλύτερη περίπτωση η αδυναμία απώλειας σωματικού βάρους και στη χειρότερη η θεαματική αύξησή του.

Προς την κατεύθυνση αυτή, οι βιταμίνες και οι αντιοξειδωτικές ουσίες συνεισφέρουν στην διαμόρφωση συνθηκών ενός ταχύτερου μεταβολισμού αλλά και μίας καλύτερης υγείας.

Η φιλοσοφία της Δίαιτας των Βιταμινών περιλαμβάνει τον κατάλληλο γευστικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών ουσιών, μαζί με τα διάφορα άλλα θρεπτικά πλεονεκτήματα των τροφίμων. Είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος αποτελεσματικά και με ασφάλεια!

TIP: Μαζί με κάθε μεσημεριανό να πίνετε πριν και μετά 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύσεις μανταρίνι - πορτοκάλι, πράσινο τσάι με λεμόνι - μελισσόχορτο, πράσινο τσάι με φράουλα-cupcake.

Δημήτρης Γρηγοράκης Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας

Διαβάστε ακόμη:

Βιταμίνες αντιγήρανσης: Σε ποιες τροφές θα τις βρείτε

Συμβουλές για επωφεληθείτε στον μέγιστο βαθμό από τα φρούτα

Ο καφές περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά ακόμη και από φρούτα και λαχανικά

Τι πρέπει να τρως μετά τα 40 για να μην πάρεις βάρος