ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Να προβληματιστούμε για την ποιότητα της τροφής μας, λέει ο Δ.Γρηγοράκης

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, είναι μία Ημέρα η οποία μας καλεί να προβληματιστούμε στα θέματα ποιότητας της τροφής μας η οποία θα μας οδηγήσει και σε μία καλή υγεία. Διότι σωστή διατροφή και καλή υγεία, είναι έννοιες άρρηκτα δεμένες, τονίζει ο Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού - Διατροφής που γιορτάζεται σήμερα.

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Να προβληματιστούμε για την ποιότητα της τροφής μας, λέει ο Δ.Γρηγοράκης

Ο κ. Γρηγοράκης στην συνέντευξη που ακολουθεί, εξηγεί τους λόγους που είναι τόσο σημαντική αυτή η μέρα για την Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

1. Τι εκφράζει και πόσο σημαντική είναι Παγκόσμια Ημέρας Επισιτισμού - Διατροφής;

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού - Διατροφής για την Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ αντιπροσωπεύει το κορυφαίο διατροφικό γεγονός της χρονιάς! Στην ουσία αποτελεί μία ημέρα, που η Ομάδα μας θεωρεί καθήκον να αφιερώνει ολοκληρωτικά στην επιστήμη της Διατροφής και Διαιτολογίας.

Η ημέρα αυτή εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, ακριβώς την ημερομηνία που πριν από 66 χρόνια ιδρύθηκε ο Οργανισμός Γεωργίας και Τροφίμων (FAO) της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (WHO). Στις 16/10/1945 ιδρύθηκε ο Οργανισμός Γεωργίας και Τροφίμων (FAO) και από τότε αυτή η επέτειος εορτάζεται κάθε χρόνο με ιδιαίτερες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Κατά την προσωπική μου άποψη, η ημέρα αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως «γενέθλια ημέρα» της επιστήμης της Διατροφής και Διαιτολογίας! Είναι μία ημέρα που ουσιαστικά μας καλεί να προβληματιστούμε ουσιαστικά σχετικά με την ποιότητα της διατροφής μας.

Grigorakis

2. Γιατί η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εορτάζει κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρας Επισιτισμού - Διατροφής;

Στην Ελλάδα η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ και πολλά χρόνια εορτάζει την ημέρα αυτή με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Ιδιαίτερα τα 8 τελευταία χρόνια, διοργανώνει εκδηλώσεις που αφορούν στην ενημέρωση του κοινού. Κορυφαίο γεγονός πάντα αποτελεί η βραδινή εκδήλωση της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, η οποία είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

3. Επομένως, η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρας Διατροφής!

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ «μιλάει» πάντα με έργα, στοχεύοντας στην απόλυτη ευαισθητοποίηση του κοινού, σχετικά με την υγιεινή και ποιοτική διατροφή. Η Επιστημονική μας Ομάδα ανεβάζει τον πήχη της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο σε πολύ υψηλό επίπεδο και βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά!

4. Τι ακριβώς περιλαμβάνουν οι φετινές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρας Επισιτισμού - Διατροφής;

Εδώ και χρόνια η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ έχει ταυτιστεί απόλυτα με το λαμπερό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού – Διατροφής, στις 16 Οκτωβρίου. Η ημέρα αυτή έχει διπλή σημασία για εμάς και για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια έχουμε αναγάγει τις εκδηλώσεις αυτές σε απόλυτο διατροφικό θεσμό! Πιστοί στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού μας και φέτος, ενάντια στην οικονομική κρίση, εορτάζουμε ξανά με λαμπρότητα την ημέρα αυτή με πολυάριθμες διαδραστικές εκδηλώσεις. Ελάτε όλοι μαζί να γιορτάσουμε μία ολόκληρη ημέρα αφιερωμένη στη Διατροφή! Αναλυτικά οι φετινές μας εκδηλώσεις (Κυριακή 16/10) περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ενέργειες:

Πρωινή εκδήλωση

- Δωρεάν λιπομέτρηση.
- Μέτρηση μεταβολισμού, μέσω ειδικής διαγνωστικής συσκευής.
- Ενημέρωση του κοινού σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές ανάγκες & ιδιαιτερότητες.
- Υπολογισμός του ατομικού Δείκτη Μάζας Σώματος.
- Συμπλήρωμα του ειδικού ερωτηματολογίου «Πόσο ποιοτική είναι η διατροφή μου;».
- Συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βελτιωθεί η διατροφή όλων, λαμβάνοντας δωρεάν το ειδικά σχεδιασμένο έντυπο «Ημερολόγιο Διατροφής».

Βραδινή εκδήλωση

Το βράδυ της Κυριακής 16/10/2016 σε μία ξεχωριστή εκδήλωση, στο «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ», διακεκριμένοι ομιλητές θα καταθέσουν την άποψη τους σχετικά με την αναγκαιότητα και τους τρόπους βελτίωσης της διατροφής. Συγκεκριμένα θα μιλήσουν:

- Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, Διατροφολόγος, Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
- Δρ. Κατερίνα Σκενδέρη, Διδάκτωρ Κλινικής Βιοχημείας - Διατροφολογίας και Μέλος Εργαστηριακού και Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
- Σόφη Πασχάλη, Γυμνάστρια
- Έλλη Παπαγγελή, Παρουσιάστρια

Οι εκδηλώσεις επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις και όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ιδιαίτερα διαιτητικά εδέσματα και να λάβουν ως δώρο διάφορα προϊόντα των Χορηγών Εταιρειών.

5. Ποιο ακριβώς είναι το φάσμα δραστηριοτήτων της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ;

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ αναπτύσσει δραστηριότητες σε ολόκληρο το φάσμα των Υπηρεσιών Διατροφής που περιλαμβάνουν: Διαιτολογική Υποστήριξη, Εταιρική Υποστήριξη, Περιοδικό Λόγω... διατροφής, e-Υπηρεσίες, Εκδόσεις Βιβλίων και Ενημερωτικών εγχειριδίων, Έρευνα και Διοργάνωση Επιστημονικών Εκδηλώσεων.

Την συνέντευξη επιμελήθηκε ο Γιώργος Τσιάνης, Product Manager ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Διαβάστε ακόμη:

Το νέο βιβλίο του Δημ. Γρηγοράκη για τα Αυτοάνοσα, το Ανοσοποιητικό και την Διατροφή

Διατροφή ενάντια στην κατάθλιψη – Οι συστάσεις του ψυχιάτρου

Μεσογειακή διατροφή: Η πυραμίδα των τροφών που περιλαμβάνει (γράφημα)

Ποιες τροφές βοηθούν τον εγκέφαλο να «αντισταθεί» στην κατάθλιψη