ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δύο λαχταριστά φρούτα της άνοιξης που θα μας βοηθήσουν να ρυθμίσουμε το βάρος μας

Η άνοιξη είναι πλέον εδώ και οι λόγοι που την αγαπάμε δεν είναι λίγοι. Ο ήλιος που λάμπει, οι πιο θερμές και μεγάλες ημέρες, τα λουλούδια που ανθίζουν, η χαλαρότητα των ημερών είναι κάποιοι από αυτούς.

Δύο λαχταριστά φρούτα της άνοιξης που θα μας βοηθήσουν να ρυθμίσουμε το βάρος μας

Πέρα από αυτούς τους λόγους, όμως, αγαπάμε την άνοιξη γιατί μαζί της φέρνει πολλά νόστιμα λαχανικά και φρούτα τα οποία θα μας προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες οι οποίες θα ωφελήσουν την υγεία μας αλλά θα μας βοηθήσουν να ρυθμίσουμε και το βάρος μας πριν το καλοκαίρι.

Ας δούμε δύο από τα πιο αγαπημένα ανοιξιάτικα φρούτα τα οποία μπορούμε να απολαύσουμε αυτή την εποχή και τα οποία μπορούν να μας τονώσουν απίστευτα και μάλιστα χωρίς θερμίδες:

bigstock 174368527

Κεράσια

Τα κεράσια είναι από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιοξειδωτικά, λόγω της χρωστικής ανθοκυανίνης που περιέχουν στην οποία οφείλεται και το υπέροχο χρώμα τους. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επίσης περιέχουν μαγνήσιο, σίδηρο και κάλιο.

Τα οφέλη τους είναι πάρα πολλά. Βοηθούν στην πέψη λόγω των πεπτικών ουσιών που εκκρίνονται όταν τα τρώμε, είναι αποτοξινωτικά για το συκώτι και τα νεφρά, επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων λόγω της μελατονίνης που περιέχουν, έχουν αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Τα κεράσια είναι επίσης ένας πολύ καλός σύμμαχος σε όσους ακολουθούν ένα υποθερμιδικό πρόγραμμα διατροφής λόγω των χαμηλών τους θερμίδων αλλά και της γλυκιάς τους γεύσης η οποία ικανοποιεί τον ουρανίσκο όταν υπάρχει η επιθυμία για κάτι γλυκό. Οπότε όταν ακούμε πολλά κεράσια...κρατάμε μεγάλο καλάθι!!!

Φράουλες

Οι φράουλες είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C η οποία είναι γνωστό πως τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, η βιταμίνη Α, το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το κάλιο και το νάτριο.

Επιπρόσθετα είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες το οποίο θα ενισχύσει το πεπτικό σας σύστημα και θα σας βοηθήσει να νιώσετε χορτάτοι γρηγορότερα και με την κατανάλωση μόνο μερικών φραουλών οι οποίες περιέχουν λιγότερες θερμίδες από ότι ένα κομμάτι γλυκό ενώ ταυτόχρονα έχουν και γλυκιά γεύση.

Επιπρόσθετα είναι πλούσιες σε ανθοκυανίνες ένα αντιοξειδωτικό αντιφλεγμονώδες, οι οποίες έχει βρεθεί πως μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Διατροφικό tip: Καταναλώστε τις είτε μόνες τους ως σνακ, είτε μαζί με δημητριακά ή γιαούρτι είτε σε smoothie

Αναΐς Ρενούφ Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη:



Έλλειψη ύπνου: Πώς οδηγεί στην παχυσαρκία

Φλαβονοειδή: Τα ισχυρά φάρμακα της φύσης - Δείτε πού βρίσκονται



Το φρούτο που σώζει τα μάτια σας!

Δείτε τι προκαλεί στο συκώτι σας μόλις ένα λιπαρό γεύμα