ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 4 ομάδες τροφών που ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή (εικόνες)

Οι 4 ομάδες τροφών που ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή (εικόνες)

Η κακοσμία του στόματος, κατάσταση γνωστή στον ιατρικό κόσμο ως χαλίτωση, είναι αναμφίβολα ένα πρόβλημα που προκαλεί αμηχανία και ντροπή σε όποιον το αντιμετωπίζει.

Πέρα από οδοντικά προβλήματα ή και συνήθειες όπως η μικρή κατανάλωση νερού και η επακόλουθη ξηροστομία ή η κακή στοματική υγιεινή, με παράλειψη του βουρτσίσματος και της χρήσης οδοντικού νήματος, είναι μερικές από τις πιο κοινές αιτίες της δυσάρεστης αναπνοή.

Σημαντικός είναι βέβαια και ο ρόλος της διατροφής, αφού ορισμένες τροφές είναι δυνατό να αποτρέψουν την κακοσμία του στόματος, ενώ άλλες να την προκαλέσουν ή και να την επιδεινώσουν.

Στην παρακάτω gallery θα δείτε τροφές που ευθύνονται συχνά για τη δυσάρεστη μυρωδιά που απελευθερώνεται από τη στοματική κοιλότητα.

Για να αποφύγετε ή να περιορίσετε την κακοσμία, φροντίστε να ξεπλένετε καλά το στόμα με νερό μετά την κατανάλωση αυτών των προϊόντων και να διατηρείτε γενικότερα μια καλή στοματική υγιεινή.

Πηγή: Πηγή: Get The Gloss

Δείτε κι αυτό:

Κακή διατροφή: Τα 8 σημάδια που στέλνει το σώμα σας (φωτο)

Τι είναι η δίαιτα 5:2 που επιταχύνει τον μεταβολισμό και ωφελεί την καρδιά

Τροφές και μπαχαρικά που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος (pics)

Photo 1/4
Κρεμμύδι & σκόρδο: Πέρα από τη δυνατή μυρωδιά που απελευθερώνουν τα ίδια όταν τα κόβουμε, το κρεμμύδι και το σκόρδο είναι γνωστό ότι προσδίδουν μια έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά στην αναπνοή. Ο λόγος είναι ότι περιέχουν δύσοσμες θειούχες ενώσεις.
Photo 2/4
Γαλακτοκομικά, κρέας, ψάρι: Οι ζωικές πρωτεΐνες που βρίσκονται σε αυτές τις τροφές αποτελούν τροφή για τα βακτήρια του στόματος. Κατά τη διαδικασία διάσπασής τους απελευθερώνονται θειούχες ενώσεις που, όπως και στην περίπτωση του κρεμμυδιού και του σκόρδου, προκαλούν κακοσμία του στόματος.
Photo 3/4
Γλυκά: Η μεγάλη ποσότητα επεξεργασμένης ζάχαρης που βρίσκεται στα διάφορα γλυκά τρέφει τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας, με αποτέλεσμα αυτά να παράγουν δύσοσμες ουσίες.
Photo 4/4
Καφές & χυμοί: Μπορεί να προκαλέσουν ή να εντείνουν τη χαλίτωση λόγω του όξινου pH τους, το οποίο διευκολύνει την ανάπτυξη των βακτηρίων του στόματος.

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen