ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πέντε γευστικά τυριά με λίγες θερμίδες (εικόνες)

Το τυρί είναι μία από τις πιο αγαπημένες γεύσεις μικρών και μεγάλων και όχι άδικα. Υπάρχουν περισσότερα από 300 διαφορετικά είδη τυριού, καθένα με τα δικά του ιδιαίτερα αρώματα, που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και να βρουν τη θέση τους σε κάθε γεύμα της ημέρας.

Πέντε γευστικά τυριά με λίγες θερμίδες (εικόνες)

Όλα τα τυριά, όπως και τα γαλακτοκομικά γενικότερα, αποτελούν εξαιρετική πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών. Επίσης, το τυρί βοηθά να καλύψουμε τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε πρωτεΐνες και παράλληλα δίνει πολύτιμα μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο φώσφορος, ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη Α και η βιταμίνη Β12.

Δεν είναι όμως όλα τα τυριά εξίσου υγιεινά, καθώς ορισμένα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βλαβερά για την καρδιά κορεσμένα λιπαρά ή έχουν πολλές θερμίδες ανά μερίδα.

Πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε μερικά από τα πιο τυριά με τις λιγότερες θερμίδες.

* Ανάλογα με τον τύπο του τυριού που θα επιλέξετε η θερμιδική του αξία ενδέχεται να διαφέρει σημαντικά. Διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα του προϊόντος ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν δίνει πολλές θερμίδες ανά μερίδα.

Πηγή: Reader’s Digest

Δείτε κι αυτό:

Υψηλή χοληστερίνη: Επιτρέπεται το τυρί;

Σίδηρος: 12 τροφές για να καλύψετε τις ανάγκες του οργανισμού σας (εικόνες)

Το top 10 των τροφών με αρνητικές θερμίδες