ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 7 τροφές που καταπολεμούν το άγχος (pics)

Μήπως τελευταία νιώθετε ότι το άγχος σάς έχει καταβάλει; Με την κατάλληλη διατροφή, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την ψυχική σας διάθεση και να απολαύσετε μια πιο χαλαρή και ανέμελη καθημερινότητα.

Οι 7 τροφές που καταπολεμούν το άγχος (pics)

Η σημαντική συμβολή της σωστής διατροφής στην ψυχική υγεία τεκμηριώνεται από πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες. Ενδεικτικά, σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Molecular Psychiatry, μια θρεπτική διατροφή όπως η μεσογειακή μπορεί να μειώσει κατά ένα τρίτο τον κίνδυνο κατάθλιψης, ενώ αντίθετα μια διατροφή πλούσια σε κακά λιπαρά, ζάχαρη και επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να πυροδοτήσει ή να επιδεινώσει τα συμπτώματα της συχνής ψυχικής νόσου.

Όπως εξηγεί η διαιτολόγος Άλι Μίλλερ, το άγχος οφείλεται εν μέρει σε μια ανισορροπία νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο. Οι νευροδιαβιβαστές είναι χημικοί αγγελιαφόροι που εμπλέκονται στον έλεγχο των συναισθημάτων και της διάθεσης. Η επαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, όπως οι βιταμίνες και τα υγιεινά λιπαρά, συμβάλλει στην ισορροπία νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο κι έτσι προωθεί το αίσθημα της χαράς και τη ευεξίας.

Αν και η διατροφή από μόνη της δεν μπορεί να θεραπεύσει το άγχος, σίγουρα μπορεί να προσφέρει μείωση των συμπτωμάτων που προκαλεί. Πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τις σκέψεις που σας προκαλούν δυσφορία και σας εμποδίζουν να απολαύσετε μια γαλήνια καθημερινότητα.

Πηγή: health.com

Δείτε κι αυτό:

Άγχος vs αγχώδης διαταραχή: Ποιες είναι οι διαφορές;

Έντονο άγχος: Πότε υποκρύπτει μια αδιάγνωστη ασθένεια

Άγχος vs κατάθλιψη: Το τεστ των 7 ερωτήσεων