ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κάσιους: Τα μοναδικά οφέλη του αγαπημένου ξηρού καρπού (video)

Τα κάσιους ανήκουν στους πιο γευστικούς αλλά και ωφέλιμους ξηρούς καρπούς, καθώς περιέχουν πληθώρα θρεπτικών στοιχείων που συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.

Κάσιους: Τα μοναδικά οφέλη του αγαπημένου ξηρού καρπού (video)

Θεωρούνται φυσικά αντικαταθλιπτικά και είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά.

Το Κάσιους είναι δέντρο της οικογένειας των Ανακαρδιοειδών. Προέρχεται από τη Βραζιλία και οι Πορτογάλοι εξερευνητές το μετέφεραν τον 16ο αιώνα σε άλλες χώρες με αποτέλεσμα σήμερα να ευδοκιμεί στη Μοζαμβίκη, την Τανζανία, την Κένυα και την Ινδία.

Τα κάσιους περιέχουν φυτικές ίνες, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, προκαλούν υψηλότερο αίσθημα κορεσμού και συμβάλλουν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ.




Επιπλέον, διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιδιαίτερα θειαμίνη και βιταμίνη Β6, οι οποίες συμμετέχουν σε πλήθος μεταβολικών διεργασιών, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, καθώς και βιταμίνη Ε που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Μια μικρή χούφτα κάσιους είναι αρκετή για να προσλάβετε σημαντική ποσότητα απαραίτητων μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρο και ψευδάργυρο, ενώ τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν προστατεύουν τον οργανισμό από τις αρνητικές επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες.

Τέλος, αν και είναι ιδιαίτερα πλούσια σε λιπαρά, το 66% αυτών είναι μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά, τα οποία είναι ωφέλιμα για την καρδιά, καθώς συμβάλλουν στη μείωση των τριγλυκεριδίων.

Διαβάστε επίσης:

Οι 7 πιο υγιεινοί ξηροί καρποί - Θερμίδες & διατροφική αξία (pics)

Ο ξηρός καρπός που ρίχνει χοληστερίνη και τριγλυκερίδια

Ξηροί καρποί & διαβήτης: Πόσους να τρώτε καθημερινά για να ρίξετε το σάκχαρο