ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι για να τρως ένα μήλο την ημέρα (video)

Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι για να τρως ένα μήλο την ημέρα (video)

Τα μήλα είναι από τα πιο θρεπτικά φρούτα, με οφέλη επιστημονικά αποδεδειγμένα.

Ένα μέτριο μήλο έχει περίπου 95 θερμίδες και ταυτόχρονα προσφέρει στον οργανισμό 4 γραμμάρια φυτικές ίνες και 25% γραμμάρια υδατάνθρακες. Δίνει 14% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C, καλύπτει 6% των ημερήσιων αναγκών σε κάλιο και 5% σε βιταμίνη Κ και 2 - 4% των αναγκών σε μαγγάνιο, χαλκό και βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2 και Β6.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό κάνουν τα μήλα χορταστικά, άρα κατάλληλα για ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Σε πρόσφατη έρευνα, όσοι ξεκινούσαν το γεύμα τους με φέτες μήλου έτρωγαν κατά μέσο όρο 200 λιγότερες θερμίδες από όσους δεν άρχισαν με μήλο. Άλλη μελέτη σε 50 υπέρβαρες γυναίκες, έδειξε ότι εκείνες που έτρωγαν μήλα έχασαν κατά μέσο όρο 1 κιλό σε 10 εβδομάδες και έτρωγαν λιγότερες θερμίδες συνολικά, σε σύγκριση με εκείνες που κατανάλωναν μπισκότα με παρόμοιες θερμίδες.

Καλό είναι να τα τρώμε με τη φλούδα - αφού βεβαίως τα πλύνουμε πολύ καλά - αφού αυτή περιέχει τις μισές από τις φυτικές ίνες των μήλων.

Τα μήλα έχουν συνδεθεί με μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, αφού περιέχουν πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Πρόσφατα επιστημονικά δεδόμενα δείχνουν, ακόμη, ότι τα μήλα μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη του διαβήτη, να βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής υγείας του πεπτικού και του αναπνευστικού συστήματος.

 

 
Διαβάστε επίσης:
 

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen