ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο απίστευτος παράγοντας που ρυθμίζει την... όρεξή σας!

Όσοι κατοικούν σε σπίτι με θέα σε πάρκο ή κήπο μπορεί να έχουν μειωμένη επιθυμία για κατανάλωση σοκολάτας, τσιγάρων ή αλκοόλ, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ο απίστευτος παράγοντας που ρυθμίζει την... όρεξή σας!

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι χώροι που περιβάλλονται από πράσινο οδηγούν τα άτομα στο να βιώνουν λιγότερα αρνητικά συναισθήματα και ως εκ τούτου να εμφανίζουν μειωμένη όρεξη για ανθυγιεινά τρόφιμα ή συνήθειες.

Η έκθεση στη φύση, ακόμη και για μικρά χρονικά διαστήματα, έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη γενική ευημερία. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην κατανόηση των αιτιών για τις λιγούρες, και τον περιορισμό των ασθενειών που προκαλούνται από την υπερβολική κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ, όπως η παχυσαρκία.

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Plymouth, ζήτησε από 149 συμμετέχοντες να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική έρευνα σχετικά με το πού ακριβώς ζούσαν και τις «ένοχες» απολαύσεις τους. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι οι «πειρασμοί» που αντιμετώπιζαν ήταν το φαγητό (38%), η σοκολάτα (32%), η καφεΐνη (16%), η νικοτίνη (5%) και το αλκοόλ (9%).

Μεταξύ άλλων, η μελέτη μέτρησε την αναλογία του πράσινου χώρου στη γειτονιά κάθε συμμετέχοντα, την ποσότητα πράσινου που μπορούσαν να δουν από το σπίτι τους, την πρόσβασή τους σε κήπο και το πόσο συχνά πήγαιναν σε κάποιον δημόσιο χώρο πρασίνου, όπως το πάρκο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι είχαν πρόσβαση σε έναν κήπο ή είχαν θέα από το σπίτι τους σε κάποιον πράσινο χώρο εμφάνιζαν μειωμένη όρεξη για ανθυγιεινά τρόφιμα ή συνήθειες όπως οι παραπάνω.

Πηγή: dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Scientific Reports: Πόση ώρα πρέπει να περνάμε στη φύση για καλύτερη υγεία και ευεξία