ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ghee: Πώς θα φτιάξετε το καθαρό βούτυρο με τις θεραπευτικές ιδιότητες (βίντεο)

Το Ghee, γνωστό και ως καθαρό ή «εξαγνισμένο» βούτυρο, χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Ινδία και αποτελεί ό,τι το βούτυρο ή η μαργαρίνη για τη Δύση.

Ghee: Πώς θα φτιάξετε το καθαρό βούτυρο με τις θεραπευτικές ιδιότητες (βίντεο)

Είναι ένα βούτυρο που έχει υποστεί θερμική επεξεργασία ώστε να διαχωριστούν και να απομακρυνθούν τα στερεά του γάλακτος και να εξατμιστεί το νερό, προκειμένου να προκύψει ένα υγιεινό έλαιο.

Το Ghee είναι ένα μαγειρικό λάδι που φημίζεται για τη γεύση, τα θρεπτικά οφέλη και τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Θεωρείται από πολλούς το καλύτερο λίπος που μπορεί να φάει κανείς.

Περιέχει ακόρεστα αλλά και κορεσμένα λιπαρά οξέα, ωμέγα-3, ωμέγα-9, βιταμίνες A, D, E, K και είναι μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές CLA (λινολεϊκό οξύ).

Πιστεύεται ότι συμβάλλει στη μακροζωία, χαρίζει ενέργεια, βοηθά στην υγεία του δέρματος, των ματιών και του νευρικού συστήματος, αποτελεί λιπαντικό για τις αρθρώσεις και είναι ευεργετικό για το ανοσοποιητικό και την αλκαλοποίηση του αίματος.

Αποτελεί την ιδανική εναλλακτική στο βούτυρο για όσους αντιμετωπίζουν διατροφικές δυσανεξίες, όπως στην καζεΐνη και τη λακτόζη των γαλακτοκομικών, και διευκολύνει την πέψη. Είναι επίσης ιδανικό για μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς θα φτιάξετε το «θαυματουργό» έλαιο:






Πηγή: Natural Cures



Διαβάστε επίσης:



Βούτυρο ή μαργαρίνη; Τι είναι πιο υγιεινό;



Γκι: Γνωρίστε το «εξαγνισμένο βούτυρο»



Πώς να μαγειρέψετε χωρίς βούτυρο ή λάδι