ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ξεκινάει η καταιγίδα των απολύσεων στον ΕΟΠΥΥ

Σε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή θα τεθούν την Τρίτη, τα άρθρα 16 και 17 του νομοθετήματος για το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ που αφορούν στη διαθεσιμότητα  των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Ξεκινάει η καταιγίδα των απολύσεων στον ΕΟΠΥΥ

Σε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή θα τεθούν την Τρίτη, τα άρθρα 16 και 17 του νομοθετήματος για το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ που αφορούν στη διαθεσιμότητα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.


Το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, είναι πλέον νόμος του Κράτους, αλλά η κινητικότητα των γιατρών θα τεθεί σε ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.


Αν τελικά ψηφιστούν τα επίμαχα άρθρα, τότε οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας, όπως ήθελε από την αρχή ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.


Σίγουρα όμως, οι γιατροί δε θα αφήσουν μετά από τόσα χρόνια προσφορά στο ΙΚΑ και σήμερα στον ΕΟΠΥΥ να πάνε χαμένα και θα ξεκινήσει η καταιγίδα των προσφυγών προς τη Δικαιοσύνη για την ακύρωση του νόμου, με τον οποίο απολύονται από τις θέσεις τους.


Με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του Νόμου για τη μεταρρύθμιση του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας (ΠΦΥ), 8500 εργαζόμενοι αναμένεται να τεθούν σε κινητικότητα για ένα μήνα. Μετά τη δημοσίευση, οι γιατροί θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις, αν επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), υπό καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής εργασίας, αλλά και να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Διαφορετικά θα οδηγηθούν σε αυτοδίκαιη απόλυση.


Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εκτιμά ότι περίπου 3000 γιατροί θα αποχωρήσουν από τον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή δε θα επιλέξουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ, και θα προτιμήσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους.


Πάντως, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δε θα εγκαταλείψουν έτσι εύκολα τα όπλα και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να υποβάλλουν όλοι αιτήσεις για το ΕΣΥ, ενδεχόμενο που δεν έχει υπολογίσει το υπουργείο Υγείας. Το βέβαιο είναι ότι θα προχωρήσουν σε μαζικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη.


Διαβάστε επίσης

Ο Άδωνις ταλαιπωρεί πολίτες, γιατρούς και πρόσωπα της παράταξης

Νομοσχέδιο ΠΕΔΥ: Την Τρίτη συζητείται η διαθεσιμότητα

Η παγίδα που έστησε ο Άδωνις στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ